Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Alianta nu vrea un nou Razboi Rece

Vlad Toma | 28.10.2016

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat ca NATO nu incearca sa intre intr-un conflict cu Rusia si in niciun caz nu vrea un nou Razboi Rece.

Pe aceeași temă

 

NATO va detasa 4000 de soldati in Europa de Est pentru a preveni un eventual conflict, nu pentru a-l provoca, a mai spus Stoltenberg, citat de BBC News.

 

In ciuda tensiunilor existente, Alianta nu considera Rusia o amenintare, a mai spus el.

 

Secretarul general al NATO a declarat ieri ca sapte state membre ale Aliantei , printre care se numara Canada, Germania, Olanda, Turcia, Polonia si SUA, vor trimite soldati in brigada multinationala care va fi formata in Romania. El a precizat de asemenea ca mai multi militari romani vor fi detasati in Polonia.

 

Generalul Timothy McGuire a anuntat de asemenea, ieri, ca armata americana va transfera din Germania in Romania un sistem de aparare antiracheta Patriot. Sistemul va fi folosit in cadrul unui exercitiu NATO care se va desfasura la inceputul lui noiembrie, a informat Reuters.

 

Michael Fallon, ministrul britanic al Apararii, a anuntat miercuri ca Marea Britanie va contribui mai mult la sprijinirea aliatilor sai estici in fata noilor amenintari care vin din partea Rusiei. Ministrul a precizat ca Marea Britanie va trimite mai multe avioane RAF Typhoon in Romania, la baza Mihail Kogalniceanu, pentru a oferi asigurari aliatilor de la Marea Neagra. Avioanele vor ajunge in Romania in 2017 si vor ramane la baza de la Kogalniceanu timp de 4 luni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22