Liviu Dragnea: Eu nu vreau un premier european, vreau un premier român

E.b. | 28.10.2016

După ce președintele Klaus Iohannis a spus că nu va numi un premier penal, precizând că va nominaliza în această funcţie o persoană competentă, Liviu Dragnea, primul vizat în legătură cu această chestiune, a reacţionat straniu. El a spus că vrea un prim-ministru român, nu european.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine, într-un interviu la Adevărul Live, că vrea „un prim-minisitru român, nu european“, evitând să precizeze pe cine va susţine drept premier după alegeri.

 

Întrebat despre declaraţia lui Iohannis, care susţinea că vrea penali în fruntea guvernului, Dragnea a spus: "...Am citit ce a spus Iohannis aici în studio, dar nu de pe acest scaun, pentru că eu v-am rugat să schimbaţi scaunele. Dar aceste alegeri nu sunt pentru a găsi un loc de muncă pentru Dacian Cioloş sau pentru a angaja un paznic la Guvern. Aceste alegeri sunt despre îndrăzneala de a crede în poporul nostru şi de a crede în noi. Oamenii vin la vot pentru că vor o viaţă mai bună. Oamenii nu vin să voteze pentru ca ulterior nişte şmecheri să tranzacţioneze voturile lor prin nişte înţelegeri oculte, prin unghere, ca şi cum votul lor ar fi degeaba". 


În opinia lui Dragnea, "atitudinea premierului şi a preşedintelui care au criticat legea tăierii celor 100 de taxe este de neînţeles. Cine a crezut că românii sunt uşor de înşelat sau de minţit au luat o mare păcăleală. Ceea ce m-a deranjat în plus la preşedinte, la Guvern şi la PNL, dar în special la preşedinte, eu n-am reuşit să văd în doi ani de zile un gest prin care să arate că îi pasă de români".

 

"De fiecare dată când se angajează agenţi de pază, prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil! Este o condiţie minimală, la care nu am absolut deloc gând să renunţ", spusese Iohannis, cu doua zile înainte, tot la Adevarul Live, cu trimitere evidentă spre Dragnea.

 

Dragnea a mai fost întrebat, la Adevărul Live, dacă, în cazul în care ar fi preşedinte, ar numi un premier penal?

 
 
"Reduceţi discuţia la ceva jignitor pentru români," a spus Dragnea. 

 

Apoi, a afirmat: "Românii au avut încredere în Traian Băsescu, dar eu nu-mi permit să cert. Traian Băsescu a fost ales prin vot, dar indiferent ce treaba ai cu unul, trebuie să vezi ce vrea poporul. Klaus Iohannis a fost ales fiind trimis în judecată. Eu nu mi-aş permite ca preşedinte să le spun românilor cu cine să voteze sau mai ales cu cine să nu voteze. Aşa au votat şi la locale, aşa vor face şi acum. Am auzit că vor un premier european. Eu poate sunt retrograd, dar eu vreau un premier român, susţinea liderul PSD.


Întrebat pe cine ar suţine drept premier dintre Vasile Dâncu, Corina Creţu şi Sorin Moisă, preşedintele PSD a răspuns pe lângă întrebare.

 

"Dacă vreţi să ţinem toată emsiunea aşa, eu n-am nicio problemă. Sunt oameni ale căror nume sunt vehiculate de alţii şi sunt nume care sunt vehiculate chiar de unii dintre ei, care se autopropun. Cei de la PNL nu au avut niciodată un program de guvernare, de fiecare dată au spus nu votaţi PSD

 

VEZI TOT INTERVIUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22