FBI obtine mandat pentru cercetarea unor noi emailuri de pe serverul privat al lui Clinton

Vlad Toma | 31.10.2016

FBI a obtinut un mandat pentru investigarea unor noi mailuri trimise de pe serverul privat al lui Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale, in perioada in care aceasta era secretar de stat.

Pe aceeași temă

 

Directorul FBI James Comey a trimis zilele trecute o scrisoare Congresului american in care anunta descoperirea unur noi mailuri care au legatura cu acest caz, dupa ce acum cateva luni anuntase ca investigatia mailurilor de pe serverul privat detinut de Hillary Clinton se incheie fara acuzarea acesteia, transmite Reuters.

 

Comey a fost criticat pentru ca a facut publice aceste noi informatii fara sa faca o analiza a mailurilor gasite pentru a spune daca acestea sunt relevante sau nu pentru acest caz. Harry Reid, liderul democratilor din Senatul american, l-a acuzat pe directorul FBI ca ar incalca legea pentru a influenta alegerile prezidentiale.

 

Mandatul obtinut va permite celor de la FBI sa examineze noile mailuri pentru a vedea daca sunt importante din punct de vedere al investigatiei facute deja in cazul utilizarii de catre Clinton a unui server privat de email in perioada in care a fost secretar de stat.

 

Directorul FBI a fost supus unor presiuni uriase din partea democratilor pentru a furniza detalii in privinta acestor mailuri, aliatii lui Clinton temandu-se ca aceasta controversa s-ar putea extinde dincolo de alegerile din 8 noiembrie si ar putea ridica obstacole in cale preluarii puterii de catre Clinton, daca va castiga alegerile.

 

Trump vede in aceasta investigatie o noua dovada ca americanii nu pot avea incredere in Hillary Clinton deoarece este corupta.

 

"Avem o ultima verificare in privinta faptului ca Hillary Clinton este corupta, care va demonstra ca nu trebuie sa aveti incredere in ea. Singura modalitate de a invinge coruptia este sa va prezentati la vot cu zecile de milioane", a spus Trump.

 

***

 

FBI a recomandat in luna iulie a acestui an ca Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in toamna acestui an, sa nu fie pusa sub acuzare in cazul modului nesecurizat in care si-a folosit mailul in timp ce era secretar de stat.

 

FBI a precizat insa ca, desi nu a incalcat in mod efectiv nicio lege, Hillary Clinton si-a folosit mailul cu multa neglijenta, nefiind foarte atenta in privinta informatiilor clasificate cu care lucra, anunta Reuters.

 

Anchetarea modului in care Clinton a folosit un server de mail nesecurizat in perioada in care era secretar de stat a fost una dintre cele mai mari probleme pe care aceasta le-a avut in campanie electorala.

 

Criticile venite din partea FBI, chiar daca nu au ajuns la nivelul unor acuzatii, a dat nastere unor noi atacuri contra candidatului democratilor, initiate in principal de Donald Trump si de cei care il sustin.

 

Republicanii au incercat sa interpreteze acest caz ca fiind o dovada a faptului ca Hillary Clinton s-ar crede deasupra legii, ridicand de asemenea semne de intrebare in increderii pe care cetatenii ar putea sa o aiba in aceasta.

 

Directorul FBI, James Comey, a contrazis atunci anumite declaratii facute de Clinton aratand ca aceasta ar fi trimis cel putin 110 mailuri care contineau informatii clasificate desi candidata democratilor declarase ca nu a folosit serverele sale private pentru a primi sau trimite informatii clasificate.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22