Distanta dintre Clinton si Trump scade la 1%, dupa ce FBI reia anchetarea emailurilor

Vlad Toma | 31.10.2016

Un sondaj realizat de Washington Post si ABC News arata ca Donald Trump, candidatul republicanilor la functia de presedinte, a ajuns la doar un procent distanta de Hillary Clinton, candidata democratilor, dupa ce FBI a anuntat ca va redeschide ancheta in cazul utilizarii de catre Clinton a unui server privat de e-mail in perioada in care a fost secretar de stat.

Pe aceeași temă

 

34% dintre americani au afirmat ca anuntul FBI ii face mai putin inclinati sa o voteze pe Clinton, in timp ce 64% dintre acestia afirma ca optiunea lor nu este afectata de acest anunt, transmite Washington Post.

 

2% dintre americani au afirmat ca anuntul FBI i-a determinat sa fie mult mai hotarati in decizia lor de a o vota pe Hillary Clinton.

 

In interviurile luate dupa anuntul FBI, 45% dintre americani au declarat ca il vor vota pe Trump, in timp ce 46% dintre acestia vor vota pentru Clinton.

 

Distanta dintre cei doi candidati a scazut destul de mult in ultimele zile, Clinton pierzand avantajul de 5-6% pe care a ajuns sa il aiba in urma scandalului aparut in urma inregistrarii video in care Trump isi descrie comportamentul in prezenta femeilor si a acuzatii de hartuire sexuala venite din partea mai multor femei.

 

Distanta dintre cei doi a scazut si pentru ca Trump pare sa recastige increderea republicanilor, 88% dintre acestia declarand ca il vor vota pe acesta, fata de 83% cat se inregistra saptamana trecuta.

 

Independentii au mers de asemenea in directia lui Trump, cei care au declarat ca il vor vota pe Trump situandu-se cu 18% in fata celor ce vor vota pentru Clinton.

 

***

 

FBI a obtinut un mandat pentru investigarea unor noi mailuri trimise de pe serverul privat al lui Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale, in perioada in care aceasta era secretar de stat.

 

Directorul FBI James Comey a trimis zilele trecute o scrisoare Congresului american in care anunta descoperirea unur noi mailuri care au legatura cu acest caz, dupa ce acum cateva luni anuntase ca investigatia mailurilor de pe serverul privat detinut de Hillary Clinton se incheie fara acuzarea acesteia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22