Supăraţi că nu au prins loc pe liste, câţiva parlamentari vor să reînvie UNPR şi să rupă PMP

E.b. | 04.11.2016

Nemulţumiţi că nu au mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare, câţiva parlamentari UNPR, în spatele cărora s-ar afla Gabriel Oprea, vor să rupă fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Pe aceeași temă

 

Din punct de vedere juridic, „locotenenţii“ lui Oprea nu mai pot să reînvie UNPR, însă pot să agite apele în detrimentul PMP înainte de alegerile parlamentare, scrie adevărul.ro.

 

Astăzi se discută contestaţia depusă de senatorul UNPR Marian Vasiliev, însă şansele „puciştilor“ lui Oprea sunt mici din punct de vedere juridic. În argumentaţia sa juridică, Vasiliev a denunţat protocolul de fuziune dintre PMP şi UNPR, arătând că UNPR nu a avut un Congres care să voteze absorbţia UNPR de către PMP..

  


Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Vasiliev, însă deputatul a făcut apel. Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP a avut loc pe 20 iulie, iar Vasiliev a contestat fuziunea nici o lună mai târziu. Între instanţa de fond şi Curtea de Apel, demersului lui Vasiliev i s-au alăturat şi alţi parlamentari UNPR, nemulţumiţi că nu au prins locuri pe lista PMP de la alegerile parlamentare, scrie adevarul.ro.

 

Este vorba de deputaţii Nuţu Fonta, finul lui Gabriel Oprea, Eugen Chebac şi Ion Răducanu. Toţi trei au fost surprinşi zilele acestea la masă cu fostul vicepremier Gabriel Oprea. „Domnul Oprea a fost preşedintele partidului. Este o poveste de normalitate că ne-am văzut cu domnul Oprea. A fost preşedintele partidului, trece prin momente grele, am stat cu el la o cafea. Se bucură dacă UNPR va rămâne pentru că este membru-fondator. Este un proiect politic pentru care a muncit timp de şase ani. S-ar bucura ca acest partid să nu fie distrus“, a arătat Nuţu Fonta, al cărui copil a fost botezat de Gabriel Oprea, conform sursei citate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22