Pîslaru îi dă replica lui Dragnea: Un partid condus de un cercetat penal, manipulează

E.b. | 05.11.2016

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, a răspuns vineri seară la atacurile lui Liviu Dragnea, care l-a acuzat că şi-a permis să îi facă pe medici şi pe profesori pomanagii, spunând că i se atribuie vorbe pe care nu le-a spus.

Pe aceeași temă

 

 

Pîslaru afirmă că „un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte şi continuă să manipuleze”. El îşi încheie declaratia cu "un mesaj în tehnocrată", în care afirmă că este nevoie de o nouă clasă politică.

 

Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte şi continuă să manipuleze într-o manieră iresponsabilă şi lipsită de scrupule. Sunt consternat că mi se pun în gură vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu îmi aparţin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale în declaraţia de ieri, aşa cum în mod fals mi se atribuie în comunicatul prin care mi se cere public demisia, ci despre beneficii sociale, dorind să subliniez fraudarea sistemului”, a transmis Dragoş Pîslaru.

 

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a explicat şi de ce a declarat, joi, că sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci şi celor care "lâncezesc şi sunt trântori”.

 

„Conform DEX trântor este o «persoană care nu vrea să lucreze şi trăieşte din munca altora». Spre disperarea salariaţilor mulţi şi tăcuţi care muncesc pe brânci în ţara noastră, taxele pe care ei pe platesc sunt redistribuite fraudulos, prin beneficii sociale necuvenite şi unui procent însemnat de persoane care profită de sistem sau sunt o clientelă docilă şi resemnată pentru politicieni. Spre disperarea antreprenorilor mulţi şi tăcuti care creează  locuri de muncă, există un număr important de oameni care nu vor sa lucreze pentru că există beneficii sociale care, cumulate, descurajează munca şi implicarea în societate”, mai spune Pîslaru.

 

"În final, un mesaj in tehnocrată: este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupţie, fără captura statului pentru interesele găştii de partid, fără ilegalităţi. Doar aşa putem progresa în această ţară". spune ministrul Muncii.
Ministrul Muncii mai spune că insulte la adresa românilor sunt, de fapt, minciunile pe care politicienii acuzatori le proferează, jocul periculos cu aşteptările şi credinţele oamenilor atunci când promite creşteri salariale despre care ştie prea bine că nu pot fi plătite.

 

 Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, este primul dintre miniştrii din guvernele României care şi-a permis ”să-i facă pe profesori şi pe medici pomanagii”.

 

"Acest domn Pîslaru este, cred, primul dintre miniştrii din guvernele României care şi-a permis să-i facă pe profesori şi pe medici pomanagii. Acest individ vorbeşte de pomeni electorale când noi discutam să mărim salariile din Sănătate şi din Educaţie şi, de la înălţimea poziţiei lui de tehnocrat rătăcit prin Guvern, îi face pe aceşti oameni pomanagii. Pe cei care ne educă copiii şi pe cei care ar trebui să rămână în ţară să ne salveze vieţile”,  a spus Dragnea. 

 

Întrebat dacă a existat vreo ”înţelegere” între PSD şi ALDE cu Federaţia Sanitas pentru a face presiune asupra Guvernului pentru a majora salariile, Dragnea a negat

 

"Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi altor oameni, care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii la o calitate care este abominabilă şi lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecţia socială că credibilizează sistemul şi vreau să văd că legea salarizării unitare la care lucrăm să putem avea un proiect credibil, să poată toată lumea din sectorul public să vadă cum, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, să le poată creşte cu 30 la sută salariul, astfel încât toată lumea să fie mulţumită”, a declarat, joi,ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22