România face pași îndărăt

Petru Tomegea | 08.11.2016

Pe aceeași temă

Campania electorală bate la ușă și ne adu­ce știri dintr-o lume pe care o credeam apu­să: naționalismele devin iarăși vectori electorali, intoleranța religioasă stă să pro­voace mari emoții publice, iar o parte a spectrului politic vrea să curețe prima sce­nă de străini, de influențe occidentale, să prostească lumea cu scenarii împotriva ță­ri­șoarei noastre. Din nou „Ardealul e în pericol!“, „Nu ne vindem țara!“, „Noi mun­cim, nu gândim!“.

Chiar dacă suntem membri deplini și ai UE, și ai NATO, se condamnă justiția, mul­tinaționalele și capitalul străin, deși sunt necesare investițiile străine ca apa și ca ae­rul. Despre ruși văd că n-are nimeni de spus nimic, deși investițiile oligarhilor lui Pu­tin nu sunt deloc neglijabile.

Julien, al doilea nume de botez al lui Da­cian Cioloș, prim-ministrul României, e folosit de Traian Băsescu să ne demon­stre­ze că e francez, deci străin de neam și ța­ră, nu român și mare patriot ca domnia sa, care ne-a condus două mandate. Un deceniu cu un președinte care acum își dă arama pe față.

Nu ne vindem țara! Cică România are un stăpân străin, care dictează politica noas­tră, Ilie Șerbănescu, împreună cu o în­trea­gă liotă de partid, ne reamintește mereu că România e furată de străini cu ajutorul guvernanților, că a ajuns o biată colonie în bătaia tuturor răutăților. O propagandă infectă, inspirată din țări unde de­mo­cra­ția nu are nicio șansă.

Campania electorală a debutat înainte de ter­men, însă nu cu proiecte pentru Ro­mâ­nia, cum ne-am fi așteptat, ci cu tone de minciuni și batjocură. Pe­n­tru a-și salva ca­riera politică, politicieni acuzați de corup­ție sau cu condamnări penale acuză Pre­șe­dinția, serviciile se­cre­te și justiția că fac po­liție politică pentru a-și legitima par­ti­ciparea la alegeri. La rân­dul ei, mai toată presa s-a înre­gi­men­tat cu arme și bagaje de partea celor ce plătesc. Adevărul su­feră, speranțele sunt simple iluzii deșarte, iar România face pași îndărăt.

 

Petru Tomegea

30 octombrie 2016

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22