Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Perplexitate pe Wall Street dupa victoria lui Trump. Scadere a dolarului si actiunilor
Dora Vulcan - - - -
2016-11-09
International
1

Comunitatea financiara newyorkeza a asistat in stare de soc la victoria republicanului Donald Trump la Casa Alba. Opozitia lui Trump fata de acordurile de comert liber l-au facut nepopular pe magnatul imobiliar in randul finantistilor care se tem ca acesta, in noua sa surprinzatoare calitate de lider mondial, ar putea perturba piata mondiala de comert si ar putea duce la inrautatirea relatiilor geopolitice.

 

 

 

Democrata Hillary Clinton era preferata pe Wall Street pentru ca reprezenta garantia stabilitatii pietelor de schimb, spune Bloomberg. Comunitatea financiara a a urmarit in stare de soc rezultatele scrutinului in barurile din centrul Manhattanului. Mulţi au rămas fără replică.

 

”Nu sunt prea multe de spus”, s-a limitat să comenteze investitorul miliardar Marc Lasry, citat de Bloomberg. 

 

Lipsa de predictibilitate a lui Trump şi opoziţia sa faţă de acordurile de comerţ liber l-au făcut nepopular pe magnatul imobiliar în rândul multor finanţişti, care se tem că ar putea perturba comerţul mondial şi înrăutăţi relaţiile geopolitice.

 

 

Dolarul şi acţiunile au scăzut la nivel mondial, investitorii renunţând la activele considerate riscante

 

Joseph Peiffer, un avocat care a reprezentat investitori şi alţi clienţi în procese colective, a deschis o a treia sticlă de vin, păstrată doar pentru cazuri de urgenţă, în timp ce a asistat în timpul nopţii la rezultatul alegerilor, alături de prieteni şi familie, în New Orleans.

 

”Pare o situaţie suficient de urgentă pentru a face acest lucru”, a spus el.

 

 

 

Afirmaţiile lui Trump la adresa sectorului financiar au lăsat Wall Street perplexă

 

Pe de o parte, magnatul a promis că va renunţa la cea mai mare parte a reglementărilor adoptate după criza financiară, cunoscute sub numele de reforma Dodd-Frank Wall Street.

 

Pe de altă parte, el a cerut o versiune a secolului 21 a legii Glass-Steagall, veche din 1933, care prevedea separarea băncilor comerciale de cele de investiţii.

 

Trump nu a spus ce ar trebui să prevadă noua versiune a acesei legi, în afară de faptul că va prioritiza susţinerea afacerilor africo-americane să obţină creditele necesare.

 

”Uneori îl auzi criticând băncile. Apoi, strategia sa arată că vrea dereglementarea sectorului bancar. Cele două lucruri nu se potrivesc. Dar cine ştie ce gândeşte cu adevărat. Şi nu vom şti până nu o va face”, a spus Peiffer.

 

Pentru susţinătorii de pe Wall Street ai lui Trump, victoria sa este o răzbunare.

 

”Sunt foarte fericit”, a spus Matthew Tyrmand, investitor privat şi contributor la site-ul Breitbart News, participant la o petrecerea republicanilor tineri, într-un bar de pe Madison Avenue.

 

Tyrmand, care înainte de alegeri a mizat pe scăderea acţiunilor, a spus că a fost numit nebun dacă anticipează victoria lui Trump.

 

El crede că preşedinţia lui Trump va fi bună pentru pieţe, pentru că acesta înţelege de ce este bine ca o companie să fie lăsată să falimenteze. În opinia sa, pieţele vor înregistra o corecţie de lungă durată, înainte de a-şi reveni.

 

TAGS : sua alegeri hillary clinton donald trump victorie trump wall street
Comentarii
Theodor Iliescu 2016-11-10
Regret - dar afirmatiile Dv. ca bursa si dolarul au scazut drastic sunt incorecte ! Sunt "prin" America si am urmarit si alegerile - dar mai ales urmarile din ziua de miercuri (post-alegeri). Asa cum comenreaza ziarele - dar si americanii cu care am vorbit - in primele ore ale diminetii de dupa alegeri se inregistreaza unele scaderi la bursa. Apoi bursa - la toate centralizatoarele de urmarire a cescut puternic - dovedind ca "previziunile" defetiste erau eronate.
Si as mai adauga - tot din observatii directe - ca alegerea lui Donald Trump este urmarea politicii interne si externe dezastoase a democratilor si in special a lui OBAMA - Se comenteaza ca aparitia lui Obama si a Doamnei Obamain campania electorala alaturi de Hillary Clinton au fost "bomboana pe coliva" ! Cina priveste harta USA - cu statele colorate in rosu - castigate de Trump va intelege ca zonele muncitoare - Middle East - dar si cele preponderent cu majoritate afro-americana (Sudul USA) n-au votat-o pe Clinton - asa cum le-a recomandat Obama ! Este un vot clar anti sistem Obama-Democrati - confirmat si de castigarea majoritatii in Senat si Camera Reprezentantilor (zdrobitor putem spune !)
Total 1 comments.
Mai multe din International
1982
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22