Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Prosovieticul Dodon saluta victoria lui Trump si asteapta "apropierea" de Federatia Rusa
Dora Vulcan - - - -
2016-11-09
International
0

Igor Dodon, liderul PSRM, clasat pe locul I in primul tur al scrutinului prezidential din Republica Moldova, a salutat rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA, sustinand ca americanii trebuie "sa promoveze o politica mai putin agresiva in lume, o politica de apropiere de Est si de Federatia Rusa".

 

 

 

 

Dodon a sustinut, citat de Independent.md, ca "americanii au ales un presedinte puternic, conservator, adept al valorilor crestine, care pledeaza pentru relatii de prietenie cu Rusia".

 

"Victoria lui Trump este victoria cetatenilor americani asupra dezmatului liberal care a erodat temelia societatii si a Statelor Unite. Americanii au inteles ca trebuie sa-si pastreze valorile, traditiile si tara. Si trebuie sa promoveze o politica mai putin agresiva in lume, o politica de apropiere de Est si de Federatia Rusa in mod aparte", a declarat Igor Dodon.

 

Acesta si-a exprimat increderea ca "asa se va intampla si in Moldova" si ca "socialistii vor invinge" in scrutinul de duminica.

 

 Igor Dodon este contracandidatul Maiei Sandu la alegerile din Republica Moldova din 13 noiembrie.

Trump si-a afirmat in campania electorala intentia unei "intelegeri" cu Putin; declaratii care pot fi puse in legatura cu celelelate declaratii ale sale geopolitice, chiar daca doar declaratii de campanie, in care si-a afirmat intentiile privind politica izolationista pe care SUA ar trebui sa o adopte, in stransa legatura cu preocuparea stricta impotriva teroristilor si reducerea interesului fata de flancul estic european al NATO, la care tarile protejate ar trebui sa plateasca pentru "protectie".

Din interbelic incoace, "intelegerile" intre puternicii planetei s-au facut pe seama tarilor din jur si impartirea pe zone de influente. Cu consecinte pe zeci de ani, poate chiar sute de ani.

Dodon este omul Moscovei in Republica Moldova si este creditat cu cele mai multe sanse de castig la alegerile din 13 noiembrie.

 

 

TAGS : sua alegeri hillary clinton donald trump republica moldova candidat igor dodon prosovietic
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2352
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22