Proteste masive după victoria lui Donald Trump. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

E.b. | 10.11.2016

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă miercuri în oraşele din Statele Unite, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Potrivit televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost rănite, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene.

Pe aceeași temă

 

La New York, mii de protestatari s-au strâns în Manhattan şi s-au îndreptat spre Trump Tower, unde locuieşte preşedintele ales,potrivit Reuters, preluată de News.ro.

 

Alte câteva sute de persoane au scandat “Nu eşti preşedintele meu!” în parcul Manhattan.

 

Manifestanţii au aruncat cu obiecte în jandarmi şi au spart vitrina unei farmacii în Oakland, California. Poliţia a răspuns cu gaze lagrimogene în protestatari.

 

În Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns în faţa Trump International Hotel and Tower, strigând “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”.

 

 

Poliţia din Chicago a închis drumurile, pentru a bloca manifestanţilor. Nu există informaţii privind violenţe şi arestări.

 

VEZI IMAGINI

 

Sunt îngrozită de ce se întâmplă în această ţară”, a spus Adriana Rizzo, în vârstă de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancartă pe care scria “Bucuraţi-vă de drepturile voastre sât puteţi”.

 

La Seattle, poliţia a răspuns la un incident armat cu cinci răniţi, în apropiere de protestul anti-Trump. Potrivit poliţiei, incidentul armat nu a avut legătură cu protestele.

 

VEZI IMAGINI

 

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Philadelphia, Boston şi Portland, Oregon. Noi proteste urmează să aibă loc la San Francisco şi Los Angeles.  

 

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au ieşit în stradă.

 

Anterior, circa 1.500 de elevi şi profesori s-au strâns în curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, înainte de a se îndrepta spre campusul Universităţii California.

 

Reprezentanţii campaniei lui Trump nu au reacţionat deocamdată.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22