Adjunctul diplomatiei ruse: Rusia nu este "euforica" dupa victoria lui Donald Trump

Dora Vulcan | 10.11.2016

Rusia nu este "euforica" dupa victoria lui Donald Trump la prezidentialele americane, care s-ar putea dovedi la fel de "antirus" ca si predecesorul sau, a declarat noi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, citat de AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Nu exista nicio euforie. (...) Nu as vrea sa dam impresia ca am fi plini de sperante", a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe Riabkov, pentru agentia rusa Interfax, citata de AFP.

 

"Pozitiile legate de Rusia pe care (Donald Trump) le-a exprimat si cele care au fost exprimate de reprezentantii campaniei sale si ale cercului sau de apropiati sunt destul de dure" in privinta Moscovei, a continuat el.

 

"Nu avem niciun motiv sa ne schimbam punctul de vedere: campania electorala in SUA a fost marcata de un consens antirus in cadrul celor doua partide", a adaugat Riabkov.

 

Aceste comentarii sunt in contrast cu cele formulate anterior de oficiali rusi si de televiziunile publice, favorabile miliardarului republican si ostile lui Hillary Clinton, perceputa ca fiind foarte ostila intereselor Moscovei.

 

Donald Trump, ale al 45-lea presedinte al SUA, a fost acuzat in mai multe randuri de Hillary Clinton ca este "marioneta" lui Vladimir Putin.

 

Presedintele Rusiei l-a felicitat pe Trump  si a declarat ca este pregatit "sa faca partea sa din drum" pentru a restabili relatiile cu Washingtonului, un drum calificat insa drept "dificil".

 

Riabkov a mai spus ca Moscova a avut contacte cu echipa noului presedinte american, fara a oferi insa detalii suplimentare.

 

"Nu asteptam nimic special de la noua administratie americana", a subliniat el.

 

Relatiile dintre Rusia si SUA cunosc grave tensiuni, pe fondul conflictului sirian si a crizei ucrainene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22