Raluca Pruna: Romania va sustine reformarea sistemului de justitie din Republica Moldova

Dora Vulcan | 10.11.2016

Romania va sprijini cu asistenta specializata autoritatile din Republica Moldova in procesul de reformare a Justitiei, a anuntat ministrul roman de resort, Raluca Pruna, care a participat joi, la Chisinau, la un forum de profil.

Pe aceeași temă

 

 

"Experiențele pe care le are România în domeniul reformării justiției vor fi împărtășite autorităților din Republica Moldova, căci noi tot am început de la etapa combaterii corupției la nivel central, după care au continuat celelalte reforme. Fără o justiție cu adevărat independentă, un stat nu poate fi modernizat. Aveți toată susținerea conducerii judiciare din România, pentru a putea implementa reforme importante în acest sector și chiar putem fi parteneri foarte buni în acest parcurs european pe care l-ați inițiat", a spus ministrul Justitiei Raluca Pruna, citata de Agerpres.

 

Ministrul justiției moldovean Vladimir Cebotari a spus ca pentru Republica Moldova modul în care se fac reformele în sistemul de justitie romanesc reprezinta "o calauza in implementarea noile practici europene". 

 

'Suntem în proces de constituire a Consiliului de Administrare al Autorității Naționale de Integritate, un proces puțin mai complicat decât ne-am fi dorit noi să fie. Am încredere că experiența pe care o au colegii din România ne va ajuta să schimbăm mai multe lucruri în sistemul juridic de la noi', a spus Cebotari.

 

Forumul moldo-român în domeniul justiției "Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană" are loc la Chisinau joi si vineri iar la eveniment participa si sefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22