Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rusia a avut contacte "responsabile" cu echipa lui Trump si "neproductive" cu cea a lui Clinton
Dora Vulcan - - - -
2016-11-10
International
0

Moscova a avut contacte cu echipa noului presedinte american la un nivel "suficient de responsabilitate" inca din campania electorala, spune adjunctul diplomatiei ruse, Serghei Riabkov.

 

 

El a mai spus ca discutiile au fost parte a "rutinei zilnice" si ca au existat contacte "sporadice" si cu echipa lui Hillary Clinton, dar acestea "nu au fost intotdeauna productive", informeaza Bloomberg.

 

 

***

Rusia nu este "euforica" dupa victoria lui Donald Trump la prezidentialele americane, care s-ar putea dovedi la fel de "antirus" ca si predecesorul sau, declarase tot joi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov 

 

 

"Nu exista nicio euforie. (...) Nu as vrea sa dam impresia ca am fi plini de sperante", a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe Riabkov, pentru agentia rusa Interfax, citata de AFP.

 

"Pozitiile legate de Rusia pe care (Donald Trump) le-a exprimat si cele care au fost exprimate de reprezentantii campaniei sale si ale cercului sau de apropiati sunt destul de dure" in privinta Moscovei, a continuat el.

 

"Nu avem niciun motiv sa ne schimbam punctul de vedere: campania electorala in SUA a fost marcata de un consens antirus in cadrul celor doua partide", a adaugat Riabkov.

 

Aceste comentarii sunt in contrast cu cele formulate anterior de oficiali rusi si de televiziunile publice, favorabile miliardarului republican si ostile lui Hillary Clinton, perceputa ca fiind foarte ostila intereselor Moscovei.

 

Donald Trump, ale al 45-lea presedinte al SUA, a fost acuzat in mai multe randuri de Hillary Clinton ca este "marioneta" lui Vladimir Putin.

 

Presedintele Rusiei l-a felicitat pe Trump  si a declarat ca este pregatit "sa faca partea sa din drum" pentru a restabili relatiile cu Washingtonului, un drum calificat insa drept "dificil".

 

Riabkov a mai spus ca Moscova a avut contacte cu echipa noului presedinte american, fara a oferi insa detalii suplimentare.

 

"Nu asteptam nimic special de la noua administratie americana", a subliniat el.

 

Relatiile dintre Rusia si SUA cunosc grave tensiuni, pe fondul conflictului sirian si a crizei ucrainene.

TAGS : sua alegeri hillary clinton donald trump vladimir putin rusia serghei riabkov
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1573
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22