A murit muzicianul Leonard Cohen. Era pregătit pentru întâlnirea cu moartea

E.b. | 11.11.2016

Muzicianul canadian Leonard Cohen, totodată un poet apreciat și romancier, a murit la vârsta de 82 de ani.

Pe aceeași temă

 

„Cu profundă tristețe vă informăm despre decesul poetului, compozitorului și artistului legendar Leonard Cohen”, a scris agentul său pe pagina de Facebook a muzicianului.

„Cu mare durere vă anunţăm că legendarul poet, compozitor şi artist Leonard Cohen a încetat din viaţă. Am pierdut unul dintre vizionarii cei mai respectabili şi prolifici. O ceremonie va avea loc la Los Angeles, la o dată ce urmează să fie anunţată”, este anunţul publicat joi noapte pe pagina de Facebook a artistului.

 

Muzicianul şi-a lansat cel de-al 14-lea album, „You Want It Darker”, în luna octombrie a acestui an, conform News.ro

 

Leonard Cohen a devenit cunoscut în anii 1960 ca poet, scriitor şi compozitor. Interesul său primar a fost literatura, însă atenţia publicului a fost atrasă de muzica sa, odată cu stabilirea la New York. Primul său album, „Songs of Leonard Cohen”, a fost lansat în 1967 şi a devenit un disc-cult.

 

 

Influenţa lui Cohen în muzică a fost asemănată cu cea a lui Bob Dylan şi Joni Mitchell. Vocea sa gravă, cu un timbru special, este inconfundabilă. Rămâne în amintirea multor generații cu hiturile sale „Dance Me To the End of Love” și „In My Secret Life”.
 

 

Într-un interviu recent, notează jurnaliştii de la The Guardian, Leonard Cohen a vorbit cu calm şi luciditate despre moarte: „Sunt pregătit să mor. Sper că nu este foarte incomod. Cam asta este pentru mine”.

 

Muzicianul canadian i-a adresat o scrisoare muzei sale, Marianne Ihlen, cu câteva zile înainte ca aceasta să înceteze din viaţă, pe 29 iulie, în Norvegia, la vârsta de 81 de ani, în care i-a amintit că o iubeşte şi i-a spus că o va urma „foarte curând”.

 

În urmă cu o lună, Leonard Cohen, care declarase și într-un interviu acordat The New Yorker că este pregătit pentru moarte, a precizat la o sesiune de audiţii a noului său album că afirmaţia a fost „exagerată” şi a spus că are de gând să trăiască veşnic.

 

„Am spus recent să sunt gata să mor şi cred că am exagerat. Am fost mereu adeptul dramatizării. Am de gând să trăiesc veşnic”, a spus artistul canadian, care a adăugat că plănuieşte să lanseze cel puţin încă două albume până va muri. Compozitorul a ţinut să lămurească faptul că acea afirmaţie a fost mai degrabă una filosofică, şi nu un raport de sănătate.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22