Tsunami în Noua Zeelandă, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8

E.b. | 13.11.2016

Autorităţile neozeelandeze au anunţat că un tsunami a lovit coasta nord-estică a Noii Zeelande, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a zguduit localitatea Christchurch

Pe aceeași temă

 

 

Autorităţile au anunţat că mai multe clădiri s-au dărâmat în localitatea Kaikoura, situată la aproximativ 180 de kilometri nord de Christchurch. De asemenea, o replică puternică de 6,1 grade s-a produs în urmă cu aproximativ o oră la doar 15 kilometri de Kaikoura, scrie NZ Herald, conform Reuters, preluată de News.ro.


Autorităţile neozeelandeze au anunţat şi primele decese în urma seismului puternic de 7,8 grade, care a lovit în urmă cu mai bine de cinci ore coasta estică a Noii Zeelande. Cutremurul iniţial a fost urmat de zeci de replici, care au depăşit chiar şi magnitudinea de 6 grade, iar valurile tsunami de până în cinci metri înălţime au măturat coasta estică a insulelor, transmite The Guardian.

 

Se pare că primele persoane şi-au pierdut viaţa în localitatea Kaikoura, care a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 6,1 grade la doar două ore după seismul iniţial.

 

Mai multe locuinţe şi clădiri au fost distruse în localitatea Kaikoura. Între timp, drumurile din partea superioară a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

 

De asemenea, valurile tsunami au lovit coasta estică a Noii Zeelande. Garda Civilă a intervenit pentru evacuarea locuitorilor spre zone mai înalte, dar circulaţia s-a blocat pe mai multe drumuri din apropierea localităţilor Wellington şi Christchurch.

 

Alimentarea cu electricitate s-a oprit în multe regiuni ale ţării, iar drumurile au fost puternic avariate în localitatea Cheviot, situată pe insula sudică a Noii Zeelande.

 

Circulaţia trenurilor a fost oprită pe tot teritoriul Noii Zeelande.

 
Seismologii de la US Geological Survey au revizuit magnitudinea seismului iniţial care a zguduit coasta neozeelandeză de la 7,4 grade la 7,8 grade. Cutremurul a provocat mai multe valuri tsunami, care au lovit coasta estică a Noii Zeelande, precum şi insulele Chantham.

 

Potrivit USGS, cutremurul iniţial s-a produs la ora locală 00.02 (13.02 ora României).

 

Geonet a anunţat că peste 45 de replici au zguduit coasta neozeelandeză după primul seism cu o magnitudine de 7,8 grade. De asemenea, mai multe replici au trecut peste magnitudinea de 6 grade.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22