Jobbik va retrimite Parlamentului maghiar amendamentul contra cotelor de migranti

Vlad Toma | 14.11.2016

Gabor Vona, liderul Jobbik, partidul maghiar de extrema dreapta, a anuntat recent ca va retrimite Parlamentului de la Budapesta proiectul de lege care prevede interzicerea aducerii unor populatii straine pe teritoriul Ungariei, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat zilele trecute ca nu va retrimite Parlamentului maghiar amendamentul pe care intentiona sa-l introduca in Constitutie, dupa ce acesta a fost respins de Parlamentul de la Budapesta.

 

Amendamentul propus de Orban urma sa interzica aducerea unor populatii straine pe teritoriul Ungariei. Amendamentul a fost votat de 131 de parlamentari din 199, neexistand majoritatea de doua treimi necesara aprobarii sale.

 

Premierul Viktor Orban a declarat in mod repetat ca vede acceptarea migrantilor ca pe o problema de securitate nationala si ca vrea sa modifice Constitutia Ungariei pentru a bloca transferul migrantilor in Ungaria. El a declarat acum cateva zile ca Ungaria va da in judecata Comisia Europeana si se va opune cotelor obligatorii de migranti daca Uniunea Europeana decide sa puna in aplicare deciziile luate in acest sens.

 

Orban a mai afirmat ca Guvernul maghiar va folosi in acest scop referendumul recent desfasurat in Ungaria, care arata ca majoritatea maghiarilor resping cotele de migranti fixate de UE.

 

Referendumul privind cotele de migranti fixate de Uniunea Europeana, organizat acum cateva saptamani in Ungaria, a fost declarat invalid deoarece prezenta la vot nu a atins pragul necesar de 50 plus unu la suta. Maghiari care s-au prezentat la referendum s-au pronuntat in proportie de 98,3% pentru respingerea cotelor de migranti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22