Dodon propune organizarea unor alegeri anticipate pentru inlaturarea guvernului pro-european

Vlad Toma | 14.11.2016

Igor Dodon, castigatorul alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, a declarat ca va propune organizarea unor alegeri parlamentare anticipate anul viitor, pentru inlaturarea actualului guvern pro-european.

Pe aceeași temă

 

Dodon a afirmat, intr-un interviu pentru Rossiya 24 citat de Le Figaro, ca e nevoie de aceste alegeri anticipate deoarece guvernul pro-european trebuie inlaturat pentru ca el sa-si poata pune in aplicare proiectele, transmite Hotnews.

 

Igor Dodon, candidatul PSRM, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. El a obtinut 52,29% din voturi, in timp ce Maia Sandu, contracandidata sa, a obtinut 47,71%.

 

Noul presedinte al Republicii Moldova a declarat in mod repetat ca este pentru integrarea tarii sale in Uniunea Euro-Asiatica formata in jurul Rusiei si a anuntat ca va organiza un referendum pentru ca moldovenii sa decida daca vor ca tara lor sa urmeze o cale europeana sau sa se apropie de Rusia.

 

El a declarat de asemenea, cu cateva zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ca prima vizita pe care o va efectua in calitate de presedinte va fi la Moscova, precizand ca fara piata din Rusia economia Moldovei nu poate functiona.

 

Dodon a declarat, in urma castigarii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, ca va fi "un presedinte si al celor care nu au votat pentru mine. Voi fi un presedinte al intregului popor moldovenesc."

 

 

Dodon a cerut de asemenea o revenire la normalitate, in urma incheierii campaniei electorale si a alegerilor: "A fost o campanie grea, cu declaratii dure din ambele parti. Dar asa sunt alegerile. Cind batalia electorala trece, trebuie sa revenim la normalitate. Si sa demonstram respect reciproc. Sper ca doamna Sandu va fi de acord cu aceasta abordare. Acum este important sa ne calmam noi, sa calmam oamenii nostri, sa linistim spiritele in societate. Noi ambii suntem constienti de responsabilitatea care ne revine de acum incolo."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22