Alegerile vor avea loc fără ca Autoritatea Electorală să aibă un preşedinte în funcţie

E.b. | 21.11.2016

Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o nouă conducere a Autorităţii Electorale Permanente, după arestarea preşedintei Ana Maria Pătru pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. :Nu reuşim să strângem în acest moment majoritatea în Parlament, pentru a numi o nouă conducere", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pe aceeași temă

 


Declaraţia vine din partea lui Florin Iordache (PSD), preşedintele Camerei Deputaţilor, care spune că că, fără îndoială, contează faptul că alegerile parlamentare vor avea loc fără ca AEP să aibă un preşedinte în funcţie, conform RFI.

 

Întrebat dacă se mai poate reuni Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte al AEP, Florin Iordache a răspuns: "Sincer, nu, pentru că ne-ar trebui să avem 350 de oameni, jumătate plus unu din totalul deputaţilor şi senatorilor. În acest moment, e campanie electorală, colegii care candidează sunt în colegiile şi în judeţele lor, iar cei care nu mai candidează îşi caută un viitor loc de muncă şi de aceea e foarte greu să mai strângem acum 350 de oameni. Cu toate că ne preocupă şi aveam nevoie de o conducere normală şi la Autoritatea Electorală Permanentă, mă refer la preşedinte şi doi vicepreşedinţi, Parlamentul actual nu mai poate numi o nouă conducere".


”Gândiţi-vă că, până la urmă, softul şi repartizarea mandatelor sunt la Autoritatea Electorală Permanentă şi ne preocupă chestiunea aceasta, dar repet, nu reuşim să strângem în acest moment majoritatea în Parlament, pentru a numi o nouă conducere, dar cred că este o preocupare la toate partidele în acest moment să avem o conducere legitimă la Autoritate", afirmă Iordache.

 

*****

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că i-a rugat pe cei doi preşedinţi ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, să ”se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP”, după ce Ana Maria Pătru a demisionat de la şefia acestei instituţii.

 

”Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri (...) Am discutat cu colegii mei şi cu conducerea Camerei şi cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP  sau să vedem cine va gestiona funcţia de preşedinte la această autoritate pentru că, pentru noi, au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate”, a declarat Dragnea, întrebat cum vede ancheta DNA care o vizează pe Ana Maria Pătru, conform News.ro

 

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv, miercuri după-amiază, de Tribunalul Prahova pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzată că a pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale peste 200.000 de euro reprezentând contravaloarea unui imobil în Bucureşti şi a unei maşini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu AEP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22