Parlamentului European condamna virulenta propaganda anti-europeana a Rusiei

E.b. | 23.11.2016

Parlamentul European a adoptat miercuri o rezolutie in care critica "propaganda" anti-europeana a Rusiei din ce in ce mai virulenta, inclusiv in cadrul Uniunii, unde Kremlinul sustine "partide de extrema dreapta" sau "populiste".

Pe aceeași temă

 
 

Potrivit textului adoptat la Strasbourg cu 304 voturi pentru, 179 impotriva si 208 abtineri, Parlamentul se declara "grav preocupat de dezvoltarea rapida a activitatii inspirate de Kremlin in Europa, inclusiv dezinformare si propaganda care vizeaza mentinerea sau cresterea influentei Rusiei si slabirea si divizarea UE", transmite AFP, citata de HotNews.ro.

 

In opinia parlamentarilor, Moscova foloseste "un panel extins de instrumente" printre televiziunea de stiri Russia Today (RT), "asa zise agentii de stiri" sau "retele sociale si troli internet" pentru a "ataca valorile democratice, a diviza Europa" si a "crea impresia ca statele din vecinatatea estica a UE esueaza".


"Rusia investeste in aceste instrumente de dezinformare si propaganda resurse financiare considerabile, angajate direct de stat sau de companii si organizatii controlate de Kremlin", se arata in rezolutie.


Parlamentul "deplange sustinerea ruseasca pentru fortele anti-europene din Uniunea in ceea ce priveste in special partidele de extrema dreapta, fortele populiste si miscarile care neaga valori fundamentale ale democratiilor liberale", adauga deputatii.


"Propaganda si intruziunea presei rusesti sunt deosebit de viguroase si adeseori inegale in tarile din vecinatatea estica" a UE, unde "presa natioanala (...) este adeseori slaba si incapabila sa reziste fortei si puterii mass mediei rusesti", potrivit Parlamentului.


In fata acestei realitati, "Uniunea trebuie sa faca eforturi din comunicare strategica o prioritate, consacrandu-i mijloacele adecvate", pledeaza deputatii.


In rezolutie, parlamentarii europeni acuza si propaganda organizatiei jihadiste Stat Islamic

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22