Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei in Romania, intalnire cu Patriarhul Daniel

Vlad Toma | 24.11.2016

Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, a efectuat ieri o vizita de prezentare la Patriarhie, avand o intalnire cu Patriarhul Daniel.

Pe aceeași temă

 

Basilica.ro arata ca ambasadorul a apreciat fermitatea Bisericii in privinta apararii familiei traditionale.

 

Ambasadorul "a făcut o scurtă prezentare a situaţiei bisericeşti din Rusia, subliniind, totodată, bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase şi în apărarea familiei tradiţionale. În continuare, Excelenţa Sa a menţionat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunităţi creştine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol şi, în special, cu creştinii din Siria."

 

Conform sursei citate, patriarhul Daniel a subliniat existenta unor relatii bune relatii intre BOR si Biserica Ortodoxa Rusa, vazand in acestea o buna posibilitate de a promova valorile crestine pe fondul secularizarii existente in lumea contemporana:

 

"Patriarhul a menţionat relaţiile frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, mai ales în lumea de astăzi, aflată într-un profund proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere. Preafericirea Sa a apreciat, de asemenea, importanţa dezvoltării relaţiilor culturale şi spirituale dintre România şi Federaţia Rusă, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în lumea contemporană."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22