Nicușor Dan: Românii pot opta între o guvernare transparentă și una a bunului plac, «feudală»

E.b. | 25.11.2016

Românii pot opta la alegerile parlamentare din 11 decembrie între o guvernare transparentă, onestă, europeană și una "feudală", a bunului plac, afirmă Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR), într-un interviu acordat Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

Liderul USR vorbește despre programul de guvernare al formațiunii pe care o conduce, modul în care că ar trebui modificate pragul electoral și numărul de semnături necesare unui partid în vederea participării la alegeri, dar și despre propunerile legislative pe care parlamentarii Uniunii doresc să le promoveze.

 

Nicușor Dan susține că a solicitat Guvernului să modifice hotărârea privind păstrarea buletinelor de vot, USR pledând pentru o perioadă de zece ani, și nu trei cât este în prezent, conform Agerpres.

 

 

 

 

El a afirmat că Uniunea are în prezent aproximativ 2.000 de membri, după ce a respins mai mult de jumătate din persoanele care au dorit să se înscrie în formațiune și subliniază, referindu-se la criticile aduse de-a lungul timpului privind finanțările din partea Fundației Soros, că ''e o încercare alimentată de mai multe zone din media de a acoperi corupția reală din România''. 

 

(...)USR a avut niște criterii mai stricte pentru primirea noilor membri. Care este profilul candidaților USR?


Nicușor Dan: Mai întâi pentru membri: sunt oameni care nu au mai făcut politică și oameni care nu au nicio suspiciune legată de onestitate, contracte cu statul sau lucruri de felul ăsta. Au încercat bineînțeles să vină mulți oameni cu profilul ăsta, dar i-am respins. Am respins mai bine de jumătate din oamenii care au încercat să vină către noi (...).

 

Descrieți într-un cuvânt următorii politicienii: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Traian Băsescu, Victor Ponta, Elena Udrea, Vasile Blaga, Călin Popescu-Tăriceanu, Ion Iliescu, Mircea Ionescu-Quintus, Crin Antonescu, Adrian Năstase, Kelemen Hunor

 

Nicușor Dan: Într-un cuvânt mi-e foarte greu să o fac. Klaus Iohannis este un politician mai puțin activ decât mi-aș fi dorit, însă a fost un suporter al statului de drept de când a venit și este un factor de stabilitate în România; Dacian Cioloș — un om competent și cu mult bun simț. Dacă vreți să îi dau și o nuanță negativă sau critică, este poate prea împăciuitor. Liviu Dragnea — este condamnat penal pentru fraudarea alegerilor; Alina Gorghiu este un politician care încearcă să facă — uneori îi iese, alteori nu îi iese un balet între forțe care trag în diferite direcții la ea în partid. Traian Băsescu — un politician foarte talentat, dar care de-a lungul timpului s-a răsucit, a spus lucruri contradictorii de așa de multe ori încât cred că popularitatea lui este destul de mică acum; Victor Ponta este un om, în opinia mea, obsedat de propria imagine și care a avut de-a lungul timpului multe luări de poziții iresponsabile și, înainte de toate, un om care și-a furat teza de doctorat (...).


 

CITESTE TOT INTERVIUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22