Membru in trei CA, candidatul USR Oana Bizgan Gayral spune ca ar vrea sa-si dea demisia

Dora Vulcan | 25.11.2016

Acuzata de Antena 3 ca este membru in trei consilii de administratie desi este in campanie electorala, Oana Bizgan Gayral, candidat USR la Camera Deputatilor, a spus ca ar vrea sa-si dea demisia, transmite Hotnews.

Pe aceeași temă

 

 

 

Oana Bizgan Gayral este membru in trei Consilii de Administratie: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), SALROM si Daewoo-Mangalia Heavy Industries, functii care ii aduc venituri lunare de circa 7.000 lei. Contactata de HotNews.ro, Oana Bizgan Gayral a spus ca s-a gandit sa-si dea demisia, "pentru ca stiam ca vor fi discutii", insa nu a facut acest lucru pentru ca ar mai fi probleme de rezolvat in cadrul acestor companii.

 

Ea a invocat stabilitatea de care ar fi nevoie la nivelul companiilor respective:

 

 

"In principiu, pentru mine ar fi fost mai simplu (n.red. sa-si dea demisia). Nu este vorba de bani, ca nu ma imbogatesc. Este o naivitate a mea, am considerat ca pot sa aduc valoare companiilor", a spus ea. Bizgan Gayral a dat asigurari ca va demisiona din toate consiliile de administratie dupa ce va ajunge in functia de parlamentar pentru ca, oricum, legea nu-i va permite sa detina aceste functii.

 

 

Intrebata daca faptul ca a ramas in aceste consilii de administratie nu intra in contradictie cu ideile USR de depolitizare a companiilor si a politicii facute cu responsabilitate si bun simt, Bizgan Gayral a raspuns pentru Hotnews ca s-a inscris in partid dupa ce a fost numita in functiile de administrator.

 

Pana sa devina candidat USR, Oana Bizgan Gayral a fost si sefa de cabinet a secretarului de stat Manuel Costescu, la randul sau candidat USR la Camera Deputatilor pentru diaspora. Si acesta detine o functie intr-o companie de stat, cea de membru in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, fiind numit in august 2016, aminteste Hotnews.

 

Oana Bizgan Gayral detine functiile de administrator al CNAS, in urma unei decizii a premierului Dacian Ciolos din 29 septembrie 2016, al SALROM din iulie 2016 si al Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), in urma unei decizii AGA din aprilie 2016.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22