Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Initiativa Romania: Harta penalilor, incompatibililor si traseiștilor care candideaza
E.B. - - - -
2016-11-28
Actualitate Interna
1

Inițiativa România a lansat www.alegeriparlamentare2016.ro . Sute de candidați penali, incompatibili, în conflict de interese, traseiști sau inamici ai statului de drept vor să ajungă în Parlament

 
 
  
 
Mișcarea civică Inițiativa România a lansat astăzi site-ul ALEGERI PARLAMENTARE 2016 . AP16 este un ghid complet al alegătorului la alegerile generale din 11 decembrie 2016.


 
Inițiativa România a estimat generos un număr de 746 de candidați cu șanse de a intra în Parlament (zonă eligibilă), pe baza sondajelor de opinie realizate până la data de 14 noiembrie 2016. Este vorba despre 220 de candidați PSD, 188 de candidați PNL, 104 candidați USR, 101 candidați ALDE, 96 de candidați PMP și 37 de candidați UDMR. Pentru fiecare dintre candidați s-a făcut o evaluare de risc pe baza informațiilor privind integritatea (e.g. probleme penale, incompatibilități, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea față de statul de drept (e.g. inițiative legislative de amputare a puterii judecătorești sau de dezincriminare a unor fapte penale în interes partinic, voturi împotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunității parlamentarilor) și traseismul politic. Rezultatele statistice sunt următoarele:
 

 

1. 72 de candidați dintre cei 101 candidați eligibili ai ALDE sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave (71,3%).

2. 65 de candidați dintre cei 96 de candidați eligibili ai PMP sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave (67,7%).

3. 115 candidați dintre cei 220 de candidați eligibili ai PSD sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave (52,2%).

4. 16 candidați dintre cei 37 de candidați eligibili ai UDMR sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave (43,2%).

5. 73 de candidați dintre cei 188 de candidați eligibili ai PNL sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave (38,8%).

6. 11 candidați dintre cei 104 candidați eligibili ai USR sunt în cel puțin una dintre aceste situații: au schimbat două sau mai multe partide sau au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept (10,6%).

 

VEZI SITE 

 

 

 

TAGS : alegeri parlament incompatibili traseisti stat drept initiativa romania harta
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2016-11-28
Pana cand nu se va interzice in mod ferm si neechivoc, candidatura borfasilor la orice demnitate publica, si cu atat mai mult la cea de ales al natiunii in Senat sau la CD, aceasta situatie jalnica se va repeta. Ea sugereaza ca puterea se afla, majoritar, in mainile oamenilor certati cu legea, ca democratia functioneaza aici ca un sistem de perpetuare a borfasilor de toate categoriile la exercitarea efectiva a puterii. Declarativ - in interesul comunitatii, iar de facto - in folosul lor. Si uite cum Moscova este ajutata in propaganda ei antiromaneasca si in ambitiile sale de readucere a Romaniei in zona ei de influenta. Luand in considerare acest grav aspect, toti brofasii care aspira la Putere in loc sa isi vada de calapoadele lor, se fac vinovati in mod indirect de tradare nationala si ar trebui scosi definitiv din circuitul politic, pana nu va fi prea tarziu. Singura problema este sa se gaseasca cineva cu seu la ficat care sa faca aceasta operatie chirurgicala pe corpul natiunii.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1870
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22