Marea Britanie: Paut Nuttal a fost ales noul lider al UKIP, partidul pro-Brexit

Dora Vulcan | 28.11.2016

Paul Nuttall a fost ales luni în fruntea partidului britanic, xenofob si antiimigratie, UKIP, dupa ce acesta a fost condus de "carismaticul" Nigel Farage, transmite AFP, care comentează că plecarea lui Farage, aliat al presedintelui ales al SUA, Donald Trump, risca să fragilizeze pe termen lung partidul antiimigratie si pro-Brexit.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Acesta este un nou început, vom intari partidul si vom termina cu factiunile”, a anuntat luni, la Londra,  Nuttel  la o intalnire cu activistii partidului, citat de AFP. 

 

Fostul adjunct al UKIP devine astfel cel de al patrulea lider al sau in mai putin de trei luni, dupa demisia in septembrie a Dianei James care l-a constrans pe Farage sa asigure interimatul.

 

Chinuit de factiuni, probleme financiare si in cautarea propriei identitati dupa indeplinirea visului sa pro-Brexit, UKIP a trecut printr-o perioada foarte dificila.  

 

Am avut un traseu demn de Benny Hill, a spus presedintele partidului Paul Oakden, luni, la anuntarea rezultatelor.  

 

Partidul a fost lasat orfan de liderul sau, dupa ce Nigel Farage, unul din principalii artizani ai iesirii din UE, a spus ca vrea sa-si vada de viata lui dupa victoria Brexit din 23 iunie. 

 

Dupa aceea, Farage si-a gasit o „noua vocatie din sustinerea lui Donald Trump in cucerirea Casei Albe si afirmandu-se ostentativ de partea lui”, comenteaza sursa citata.

 

Brexitul a dus direct la invingerea establishment-ului si la alegerea lui Donald Trump, a sustinut luni Farage care a petrecut ultimele luni in Statele Unite dar a ramas deputat UKIP la Strasbourg, pe banii Uniunii Europene din care a cerut imperativ iesirea Marii Britanii.

 

UKIP a fost incapabil sa-si gestioneze succesul dupa epoca Farage.  Partidul afirmat ca anti-european a făcut prima pagină a ziarelor cu factiunile sale, care au culminat cu o altercație între doi dintre deputații sai pe coridoarele Parlamentului European de la Strasbourg, soldata cu spitalizarea lui Steven Woolfe, aflat la un moment dat in carti pentru a-i deveni lider. Si care a trantit usa UKIP parasindu-l in octombrie.  Intre timp, dezertarile din partid au redus numarul deputatilor UKIP de la 24 la 20.

 

In plus, UKIP se confruntă cu acuzații că ar fi finanțat din fonduri UE, campania pentru mai 2015 la alegerile legislative și referendumul privind aderarea la UE.

 

Biroul Parlamentului European a solicitat rambursarea fondurilor în cauză în timp ce Comisia Electorală din Regatul Unit a anunțat deschiderea unei anchete privind suspiciunea de utilizare frauduloasă a fondurilor UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22