Autorul atacului de la Universitatea din Ohio, un student de origine somaleză, a fost ucis

E.b. | 28.11.2016

Autorul atacului armat de la Universitatea din Ohio, un student de origine somaleză, a fost ucis de poliţişti. 11 persoane au fost rănite în campusul din Columbus. Atacul armat a început în jurul orei locale 10.00 (17.00 ora României) în apropiere de Watts Hall, care adăposteşte Facultatea de Inginerie şi Ştiinţe.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE / 29. 11: Autorităţile americane au anunţat luni seară că atacatorul de la campusul Universităţii Ohio este un student de origine somaleză, care a fost numit Abdul Razak Ali Artan. Suspectul somalez a reuşit să rănească 11 persoane, după ce a intrat cu maşina într-un grup de studenţi şi a lansat un atac cu un satâr asupra acestora, fiind ulterior împuşcat mortal de către forţele de intervenţie, transmite AFP, preluată de News.ro.

 

Se pare că atacul a durat doar câteva minute - de la momentul în care suspectul a intrat cu maşina în mulţime şi până când acesta a fost împuşcat mortal - însă a dus la închiderea pentru mai multe ore a campusului universitar, iar studenţii s-au baricadat în sălile de curs şi în băi înainte ca zona să fie declarată sigură de către autorităţi.

 

 Autorităţile americane au anunţat că nouă persoane au fost transportate la spitalele din localitatea Columbus în urma atacului armat de la Universitatea din Ohio. Între timp, atacatorul armat a fost ucis de poliţişti în urma unei operaţiuni masive, conform Columbus Dispatch, preluat de News.ro.

 

Universitatea de stat din statul american Ohio a fost închisă luni după ce un individ înarmat a intrat în campus și cel puțin opt persoane au fost rănite și transportate la spital, informează AFP și CNN, preluate de Agerpres.

 

Se pare că respectivul campus universitar a fost securizat în jurul orei locale 11.30 (18.30 ora României), iar toate cursurile au fost anulate la Universitatea din Ohio.

 

Patru victime au fost transportate la Ohio State Wexner Medical Center, trei victime s-au îndreptat spre Ohio Health Grant Medical Center, în vreme ce ultimii doi răniţi au mers la Ohio Health Riverside Methodist Hospital.
 

Atacul armat a început în jurul orei locale 10.00 (17.00 ora României) în apropiere de Watts Hall, care adăposteşte Facultatea de Inginerie şi Ştiinţe.

 

"Un bărbat înarmat se află în campus. Fugiți, ascundeți-vă, luptați!" au afirmat serviciile de urgență ale universității într-o postare pe Twitter.  


”Primul lucru pe care l-am auzit au fost acele ţipete. Probabil la doar cinci secunde după am auzit trei focuri de armă, probabil trase cu un pistol. Nu am văzut niciodată ceva asemănător. Toată lumea fugea în orice direcţie posibilă”, a declarat studenta Cydney Ireland.


După atac, publicaţia studenţească a anunţat că poliţiştii au înconjurat parcarea de pe Lane Avenue, unde ar putea să se ascundă atacatorul de la Universitatea Ohio.

 

De asemenea, autorităţile au desfăşurat inclusiv o echipă de genişti.

 

”În Ohio, gândurile şi rugăciunile noastre se întreaptă spre comunitatea Universităţii”, se arată în mesajul transmis de guvernatorul democrat John Kasich.

 

 

Nu există mai multe informaţii disponibile, iar autorităţile vor avea nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a securiza unul dintre cele mai mari campusuri universitare din Statele Unite.

Universitatea Ohio este situată în localitatea Columbus. De asemenea, peste 60.000 de studenţi urmează cursurile universităţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22