Banca Centrală a Rusiei a fost atacată de hackeri. Frauda: 30 de milioane de dolari

E.b. | 03.12.2016

Banca Centrală a Rusiei a fost ținta unui atac cibernetic în urma căruia au fost sustrase 2 miliarde de ruble, echivalentul a 31 de milioane de dolari. Informația a fost confirmată de oficiali ai băncii.

Pe aceeași temă

 

Intenția hackerilor era să fure 5 miliarde de ruble, dar experții în securitate cibernetică ai Băncii Centrale a Rusiei au reușit să îi blocheze parțial și să redirecționeze fondurile sustrase, a indicat sursa citată, conform CNN, citat de Agerpres.


"Din fericire, am putut recupera o parte din bani", a declarat, pentru CNN, Artiom Sychev, reprezentant al băncii. El nu a precizat când a avut loc atacul cibernetic și nici nu a dat detalii despre metodele folosite de atacatori.


Infracțiunea pare să respecte un model folosit la alte acțiuni similare care au afectat în ultima vreme sisteme financiare din mai multe țări, printre care Filipine, Ecuador, Vietnam sau Bangladesh, relatează CNN.


Experți din cadrul firmei de securitate cibernetică Symantec sunt de părere că la originea atacurilor ar fi o grupare extrem de sofisticată ce ar avea legături cu Coreea de Nord. Specialiștii au numit-o "Lazarus". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22