Pinalti le-a spus procurorilor DNA că, în sediul PDL, i-a dat lui Blaga 500.000 de euro

E.b. | 05.12.2016

Gheorghe Ştefan, poreclit Pinalti, fost vicepreşedinte PDL, le-a spus procurorilorla DNA cum i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga în sediul PDL din strada Modrogan. Ar fi fost vorba despre o şpagă din partea firmei Romsys.

Pe aceeași temă

 

  

Pinalti susţie că ar fi fost ultima tranşă dintr-o sumă mult mai mare, de 700.000 de euro, pentru finanţarea campaniei electorale a PDL, potrivit unor surse judiciare. 
Directori de la firme de stat, afacerişti şi foşti membri PDL au dat declaraţii la DNA care îl pot înfunda pe senatorul liberal Vasile Blaga, fost lider al PNL, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. Faptele de care este acuzat politicianul le-ar fi făcut în 2012, în calitate de secretar general al PDL, scrie adevarul.ro


Blaga a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru că ar fi primit suma de 700.000 de euro de la afaceristul Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentantul societăţii Romsys. În schimbul banilor, politicianul şi-ar fi traficat influenţa pentru ca firma lui Berdilă să câştige contracte la compania de stat Transelectrica şi la filiala acesteia, Teletrans. 

 

Cel care ar fi intermediat totul ar fi fost Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, la acea dată primarul oraşului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte PDL, care la această oră execută o condamnare de 6 ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”, pentru infracţiuni similare cu cele comise în acest caz.

 

Martori-cheie în acest dosar, Berdilă şi Pinalti, au recunoscut integral acuzaţiile procurorilor DNA. În prezent, ei sunt cercetaţi într-o anchetă care a fost separată de cea în care Blaga a fost trimis în judecată. Pinalti a povestit procurorilor DNA că într-o întâlnire a liderilor PDL, Blaga le-ar fi spus că la numirea directorilor de companii de stat să fie propuse persoane care sunt dispuse să accepte încheierea de contracte cu anumiţi afacerişti, conform adevarul.ro.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22