Concert aniversar Marin Cazacu cu Orchestra Naţională Radio

Fara Autor | 05.12.2016

2016 / 12 / 09

Pe aceeași temă

Radio România îi dedică un concert aniversar violoncenistului Marin Cazacu la 60 de ani printr-un concert în care va cânta alături de Orchestra Naţională Radio în data de 9 decembrie 2016, ora 19.00, la Sala Radio. Sub bagheta apreciatului dirijor Julien Salemkour vor fi prezentate lucrări cunoscute pentru violoncel şi orchestră din creaţiile compozitorilor Paul Constantinescu, Max Bruch şi David Popper.

 

Balada haiducească pentru violoncel şi orchestră compusă de Paul Constantinescu în anul 1950 este inspirată de balada populară ,,Iancu Jianu” şi este caracterizată printr-o amplă bogăţie melodică. Kol Nidrei pentru violoncel şi orchestră, op. 47 scrisă de Max Bruch constă într-o serie de variaţiuni pe teme de origine evreiască. Departe de a fi o muzică religioasă, Kol Nidrei este un solemn Adagio, compus de un autor german, protestant, inspirat de frumuseţea melodiilor evreieşti. Rapsodia ungară pentru violoncel şi orchestră, op. 68 compusă de David Popper este  una din piesele de popularitate din repertoriul concertant al violoncelului. Scrisă într-un stil ce aduce cu cel al lui Liszt, aceasta este un dialog solist-orchestră pe care violoncelul îl conduce triumfător, ca instrument vedetă.

 

La Valse şi Bolero, două dintre cele mai cunoscute compoziţii ale lui Maurice Ravel, vor aduce pe scena Sălii Radio farmecul şi complexitatea unei lumi de basm, trecând de la omagiul adus valsului vienez la armoniile unice ale muzicii spaniole.

 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22