Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Nicuşor Dan exclude varianta intrării lui Dacian Cioloş în PNL
E.B. - - - -
2016-12-10
Actualitate Interna
0

Nicuşor Dan, preşedintele USR, exclude varianta ca Dacian Cioloş să intre în PNL după alegerile parlamentare. El consideră că ar fi indicat să continue în poziţia de premier, în calitate de independent, susţinut de o majoritatea parlamentară din care va face parte şi Uniunea Salvaţi România.

 

Nicusor Dan mai spune că un guvern în jurul PSD ar fi cea mai proastă variantă pentru România.

 

Nicuşor Dan a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că după alegerile parlamentare există două opţiuni politice: un guvern în jurul lui Liviu Dragnea şi un guvern în jurul lui Dacian Cioloş, considerând că prima opţiune ar duce România câţiva ani înapoi.

 

“Ne-am asumat o opţiune politică în condiţiile în care în acest moment există practic două opţiuni: un guvern în jurul lui Liviu Dragnea şi al PSD şi un guvern în jurul lui Dacian Cioloş. Credem că un guvern în jurul PSD este varianta cea mai proastă pentru România, care poate să ducă România câţiva ani înapoi, care poate să afecteze întreg sistemul de justiţie. Ne-a speriat foarte tare şirul de declaraţii cu privire la amnistia penală şi fiscală, este cel mai rău lucru care se poate întâmpla în România, ca nimeni să nu mai răspundă pentru fapte de corupţie. Sunt în momentul de faţă politicieni şi de la PSD şi de la PNL şi de la sateliţii lor care însumează mai mult de 100 de ani de puşcărie şi un prejudiciu mai mare de un miliard de lei. Amnistia penală şi fiscală înseamnă să ştergem cu buretele aceste fapte”, a afirmat Nicuşor Dan, conform News.ro.

 

El a mai spus că USR îl susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier şi că partidul pe care îl conduce nu va face alianţe cu alte formaţiuni care vor avea aceeaşi opţiune pentru postul de prim-ministru

 

“Considerăm că în acest moment al evoluţiei societăţii noastre, în contextul unei neîncrederi în clasa politică, opţiunea cea mai potrivă este Dacian Cioloş, care are avantajul unui an de experienţă, care a deschis nişte lucruri în procesul de debirocratizare, transparenţă, procesul de depolitizare, în special în sectorul educaţiei. Suntem pentru un prim-ministru apolitic, care să nu depindă de reţelele de influenţă din partide. Sperăm să se concretizeze varianta în care să existe o majoritate de partide care să-l susţină în Parlament, caz în care noi nu vom face alianţe cu niciunul dintre aceste partide, nici înainte, nici după alegeri. Vom negocia exclusiv cu prim-ministrul, vom negocia foarte mult pe programul de guvernare pentru că e documentul fundamental al actului de guvernare chiar dacă până acum a fost tratat cu indiferenţă, ca să nu spun altfel”, a explicat liderul USR. 

 

El a precizat că nu va propune miniştri lui Dacian Cioloş şi că USR va avea un cuvânt de spus asupra propunerilor pentru posturile de demnitari realizate de alte partide pentru că nu doreşte să gireze persoane compromise în interiorul guvernului.

 

"Nu vom propune miniştri sau secretari de stat, vom lăsa acest atribuit prim-ministrului pentru că considerăm că ar fi o aroganţă să credem că USR a strâns în trei - patru luni toate competenţele din România. Deci, o să-i lăsăm alegerea asupra poziţiilor de miniştri, secretari de stat, vom avea în schimb un cuvânt de spus asupra miniştrilor, secretarilor de stat  pe care îi propun celelalte partide pentru că nu vrem să girăm un guvern cu persoane compromise în interiorul său”, a mai declarat Nicuşor Dan.

 

El a precizat că în cazul în care Dacian Cioloş va dori vreun ministru din interiorul USR, iar persoana respectivă va fi de acord, partidul nu se va opune.

 

Întrebat dacă USR îl va mai susţine pe Dacian Cioloş în cazul în care acesta se va înscrie în PNL, Nicuşor Dan a spus că exclude varianta ca actualul premier să intre în acest partid.

 

“Exclud varianta intrării domnului Cioloş în PNL. Cred că ar fi un mare câştig pentru România ca domnia sa să continue la cârma Guvernului României şi cel mai echilibrat mod de a o face este să rămână independent de partidele care susţin acest guvern. În ipoteza în care domnia sa întruneşte o majoritate care  îl susţine pentru un nou mandat de prim-ministru exclud ipoteza ca el să intre în PNL”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

TAGS : Nicusor Dan USR Ciolos independent PNL alegeri parlamentare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1665
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22