Rinocerii au trecut linia rosie

In mai putin un an de la Colectiv le-a disparut orice urma de frica si rusine. Si-au dat jos mastile si au redevenit ei insisi: niste ticalosi pusi doar pe capatuiala si minciuna, care vor sa-si ia puterea inapoi.

Andreea Pora 10.12.2016

De același autor

 

 

Vor sa inhate din nou tara, s-o ia in stapinire si s-o ciopleasca dupa chipul lor schimonosit. N-au  nimic sfint si, asa cum bine le-a spus Radu Vancu, sunt niste profanatori. Nerusinarea lor a intrecut orice limita si puterea lor de a murdari orice ating pare de neoprit.

 

Am asistat si in campania asta la un adevarat delir al urii. Ghita, bratul inarmat cu bani, televiziuni si dosare manuit lui Dragnea, impreuna cu PRU,  creatura plamadita in laboratoarele PSD, care defileaza cu Ponta pe  afise si Sms-uri , au improscat venin pina in ultimul cotlon al tarii.  Nationalismul lor gaunos si patriotismul de tip ceausist pe care ni-l baga pe git zi lumina sunt dezgustatoare tocmai pentru ca vin de la ei, niste neterminati obraznici si corupti, carora le pasa de Romania doar ca s-o jumuleasca mai bine pentru interesele lor. Cinici, au reusit sa maculeze patriotismul autentic, directionindu-l  in ura fata de ”strain”. Mugetele lor impotriva lui Soros, zugravit in chip de Satana care bea singele romanilor si jefuieste tarisoara, au atins apogeul  cu facatura de videoclip Anonymous. Folosindu-se de brandul grupului, construit in jurul hackingului,  RTv-ul lui Ghita a furat de pe YouTube un video mai vechi, l-a taiat ca sa para nou si a bagat in fundal o voce alterata digital, cum bine au explicat cei de la Adevarul.  Asa mostra  de ticalosie mai  rar! Dupa ce Paula Rusu, ( chiar si pentru o fosti jurnalisti transformati in mercenari ar trebui sa existe niste limite!), anunta din platou ca  „Urmează imagini care dovedesc că președintele e vândut străinilor”, ventilatorul lui Ghita intra in functiune: „Știm ce preț plătește guvernul vostru pentru ca adevărul să nu fie niciodată aflat. (...) Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost uciși. Noi știm detalii privind întregul plan. (...) Noi știm detalii cu privire la tranzacțiile bancare făcute înainte de evenimente. Noi știm de unde au venit banii și pentru ce au fost folosiți. Am urmărit traseul acestora din organizații controlate de George Soros, care au finanțat de asemenea investitura lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru”.

 

Ideea ca tragedia de la Colectiv a fost o mare conspiratie criminala a ”ocultei” internationale care a adus ”strainii” la putere i-a apartinut insă lui Victor Ponta, el fiind primul care a lansat-o in spatiul public acum citeva luni si la care revine sistematic si tot mai isteric. Porcaria a fost preluata si raspindita de diverse hiene politice de la PSD, ALDE si PRU si jurnalistice ( nu le mai mentionez, sunt prea multe si nu merita) pentru ca in final sa fie desavirsita de Ghita, care acum pune Colectivul in circa lui Soros, a lui Iohannis si Ciolos. Dragnea si ai lui privesc, mustacesc satisfacuti si se felicita intre ei la un sprit.

 

Dar stiti de ce-si permit toti astia sa faca ceea ce fac? Pentru ca se simt din nou mari si tari, simt ca vine iarasi vremea lor.  Se uita la sondaje si vad ca aproape 60% din electorat sta acasa, ca majoritatea celor care vin la vot sunt de-ai lor si isi dau seama ca isi pot permite, iarasi, chiar orice. Isi spun ca vor cistiga oricum, indiferent de porcariile pe care le fac. Sunt convinsi ca au reusit sa induca lehamitea tot repetind ca doar ei sunt romani si pot salva Romania, in timp ce toti ceilalti sunt vinduti strainatatii si cumparati de Soros. Mizeaza ca  amnezia s-a pogorit atit peste mintile celor care au iesit in strada acum un an maturindu-i de la putere, cit si peste ale celor care le-au penalizat sfidarea la alegerile din 2014. Isi spun ca nu mai pot fi invinsi si ca si-au luat toate masurile de prevedere pentru a determina lumea sa nu voteze, stiind bine ca prezenta scazuta lucreaza in favoarea lor. Au mintit,  manipulat, intoxicat, inventat stiri false ( cum a fost cea cu Ciolos, fiul lui Soros, marca  ALDE), s-au pus cu bocancii pe justitie si DNA, ajungind chiar sa plateasca spioni pentru denigrarea lui Kovesi, au vinturat cucuvelemov si au atacat Justitia, principalul inamic, din toate pozitiile si cu tot arsenalul mediatic. Nu mai vorbesc  de cisterna cu promisiuni desantate revarsata seara de  seara.

 

Dar ca intotdeauna, siguri pe ei si disperati in acelasi timp, depasesc linia  rosie. Dragnea a vrut cu orice chip sa nu enerveze, sa nu sara calul, ca la ca la referendumul din 2012  si  la prezidentialele din 2014. A vrut sa tina deoparte PSD de  marile mizerii ale campaniei aruncindu-i la inaintare pe Ghita si Ponta. Dar mereu si mereu liderii PSD si consilierii lor fac aceleasi doua greseli:   1. subestimeaza inteligenta electoratului, crezind ca e prea prost ca sa inteleaga ca turma de rinoceri a PRU ca lucreaza de fapt dupa strategia scrisa de PSD si 2. depasesc linia rosie, pur si simplu nu se pot abtine sa nu faca mizeriile inscrise in ADN-ul lor politic.

 

Filmul fabricat de Ghita- o imensa sfidare la adresa celor morti la Colectiv, a familiilor acestora si a supravietuitorilor - este picatura de ticalosie care poate face sa se reverse paharul.  Este ceva similar filmului ”pumnul si palma lui Basescu” produs de Patriciu la alegerile din 2009, similar boicotarii votului din diaspora in 2014. E ceva atit de abominabil incit cred ca oamenii lucizi vor iesi din letargie si se vor duce la vot pentru a opri navala rinocerilor, a lui Ghita, Dragnea si Tariceanu. Mai ales ca de data aceasta chiar au cine vota, fiind prima oara dupa multi ani cind o forta politica nealerata de racilele politicii isi incearca sansele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22