Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Romania TV transmite un exit poll facut de Sociopol, desi BEC nu a acreditat decat IRES si CURS
Dora Vulcan - - - -
2016-12-11
Actualitate Interna
1

Desi neacreditat, de BEC pentru transmiterea de exit poll-uri, Romania TV anunta ca duminica va prezenta in exclusivitate „rezultatele Sociopol” la finalul zilei de votare.

 

Romania TV transmite si informatia halucinanta ca Sociopol ar avea "sute de operatori la sectiile de votare", desi singurele institutii media care au parteneriate cu institutii de sondare sunt Antena 3 (CURS- Avangarde) si Digi 24 (IRES).

 

Doua televiziuni au anuntat ca vor furniza exit poll-uri dupa incheierea alegerilor: Antena 3 si Digi 24.

 

BEC a acreditat doar doua institute de sondare a opiniei publice, ale caror exit poll-uri vor fi preluate de cele doua televiziuni: IRES si CURS-Avangarde. Cu toate acestea, RTV a anuntat de joi seara ca va oferi propriul exit-poll ceea ce s-a lasat cu plangere a Antenelor la CNA si cu amenintari inca de joi seara lansate de Gadea la "Sinteza zilei".

 

La alegerile locale, tot Digi24 a transmis exit poll-ul IRES, in timp ce Antena 3 a difuzat un alt sondaj - cel al Sociopol.  La acel scrutin, exit poll-ul CURS-Avangarde a fost transmis de Romania TV,

 

Desi cele doua posturi si-au impartit acum exclusivitatea - Antena 3, sondajul CURS - Avangarde  si Digi24 pe cel al IRES -  Romania TV si-a anuntat intentia de a da propriul exit poll: "Afli primul exit poll, in direct la Romania TV". Numai ca RTV nu indica si institutul care-i va furniza datele. Ceea ce, se pare, i-a atras mania si plangerea Antenelor, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

 

TAGS : alegeri parlamentare scandalul exit pollurilor antena 3 digi 24 rtv
Comentarii
?????? 2016-12-11
Remarcati totusi ca in anii anteriori nu se foloseau exit poll-uri pana la incheierea procesuluo de votare ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5926
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22