Romania TV transmite un exit poll facut de Sociopol, desi BEC nu a acreditat decat IRES si CURS

Dora Vulcan | 11.12.2016

Desi neacreditat, de BEC pentru transmiterea de exit poll-uri, Romania TV anunta ca duminica va prezenta in exclusivitate „rezultatele Sociopol” la finalul zilei de votare.

Pe aceeași temă

 

Romania TV transmite si informatia halucinanta ca Sociopol ar avea "sute de operatori la sectiile de votare", desi singurele institutii media care au parteneriate cu institutii de sondare sunt Antena 3 (CURS- Avangarde) si Digi 24 (IRES).

 

Doua televiziuni au anuntat ca vor furniza exit poll-uri dupa incheierea alegerilor: Antena 3 si Digi 24.

 

BEC a acreditat doar doua institute de sondare a opiniei publice, ale caror exit poll-uri vor fi preluate de cele doua televiziuni: IRES si CURS-Avangarde. Cu toate acestea, RTV a anuntat de joi seara ca va oferi propriul exit-poll ceea ce s-a lasat cu plangere a Antenelor la CNA si cu amenintari inca de joi seara lansate de Gadea la "Sinteza zilei".

 

La alegerile locale, tot Digi24 a transmis exit poll-ul IRES, in timp ce Antena 3 a difuzat un alt sondaj - cel al Sociopol.  La acel scrutin, exit poll-ul CURS-Avangarde a fost transmis de Romania TV,

 

Desi cele doua posturi si-au impartit acum exclusivitatea - Antena 3, sondajul CURS - Avangarde  si Digi24 pe cel al IRES -  Romania TV si-a anuntat intentia de a da propriul exit poll: "Afli primul exit poll, in direct la Romania TV". Numai ca RTV nu indica si institutul care-i va furniza datele. Ceea ce, se pare, i-a atras mania si plangerea Antenelor, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22