Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


USR, acuzatii de turism electoral în Teleorman: Vom depune o plangere la Biroul Electoral
Vlad Toma - - - -
2016-12-11
Actualitate Interna
0

Uniunea Salvati Romania acuza faptul ca mai multe masini aduc oameni la vot in localitatea Bogdana din judetul Teleorman.

 

Nicusor Dan transmite ca "delegatul USR în secția 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflată la 50 km de Alexandria, a observat că mai multe mașini, aceleași, aduc oameni la secția de votare."

 

„Am văzut de căteva ori aceeași mașină, plină, aducând oameni la vot și ulterior preluându-i și conducându-i spre o destinație necunoscută. După aceea am remarcat că sunt mai multe mașini după colț care fac același lucru”, a comunicat delegatul USR către sediul central.

 

Nicusor Dan mai arata ca "delegatul USR a fotografiat mașinile și va înainta o plângere Biroului Electoral al județului Teleorman, iar candidatul USR Șerban Marinescu a sunat la 112 după ce poliția din localitate i-a spus că nu poate face nimic. Codul penal înscrie fapta la Coruperea alegătorilor. Potrivit articolului 386 oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

 

Șerban Marinescu, candidat USR Teleorman, a declarat ca „sunt aceleași practici pe care le-am văzut timp de 26 de ani la partidul care domină Teleorman. Nu întâmplător prezența cea mai mare la vot se înregistrează în acest județ. Vom face plângere la BEJ”.

 

TAGS : usr alegeri teleorman turism electoral biroul electoral
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2214
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22