Gorghiu a vrut să demisioneze, dar liderii din teritoriu n-ar fi acceptat până la congres

E.b. | 12.12.2016

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, şi secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anunţat duminică noapte pe liderii organizaţiilor judeţene ai partidului că îşi dau demisia de la conducerea formaţiunii. Aceştia ar fi refuzat o accepte, recomandându-le să rămână în funcţii până la congresul de anul viitor.

Pe aceeași temă

 

 

 Liberalii din teritoriu și de la nivel central se vor reuni, luni după-amiază, la sediul PNL, pentru a discuta care sunt paşii pe care partidul îi va face, potrivit unor surse din interiorul formațiunii.

 

Surse din conducerea PNL au declarat că Alina Gorghiu a vrut să îşi dea demisia din furntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Acelaşi lucru a intenţionat să facă, potrivit surselor citate, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, conform News.ro.

 

Majoritatea preşedinţilor de organizaţii judeţene ai PNL au refuzat însă să accepte demisia celor doi, recomandându-le să rămână în funcţie până la congresul de anul viitor al partidului. ”Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţii.

 

Mai mulţi lideri de organizaţii PNL au declarat public dumică seară, după închiderea urnelor, că se impune demisia actualei conduceri a partidului şi alegerea cât mai grabnică a unor noi lideri.

 

Primul lider de organizaţie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. El a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate ”alegeri cât mai repede” şi că până atunci ”cineva trebuie să joace rolul de preşedinte”.

 

Şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare” după scrutinul de duminică, el spunând că în PNL ”se impune neapărat o analiză serioasă şi eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine”, că deocamdată liberalii sunt ”săriţi de pe şină”. Filipescu a declarat pentru că liberalii trebuie să tragă ”o linie” şi să socotească ”ce au de făcut în continuare şi cu cine”, transmite News.ro.

 

Alina Gorghiu a declarat lunea trecută la Timişoara că în cazul în care nu se va realiza majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier, anume Dacian Cioloş, răspunderea nu va fi doar a sa, ci şi a celor din Biroul Politic Naţional şi a şefilor de filiale. Ea a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PNL Timiş, că nimeni din partidul pe care-l conduce “nu fuge de demisie”, în cazul în care rezultatul după alegerile parlamentare nu este cel propus.

 

„Nimeni din PNL nu fuge de demisie şi nu-şi pune problema să nu-şi asume răspunderea. Suntem într-un moment în care, însă, trebuie să discutăm de rezultate. Performanţa în politică se măsoară în voturi şi în procente, nu se măsoară altfel, oricât ne-am dori. În PNL, conducerea fixează target pe fiecare judeţ. Evident că există un target şi pe Timiş şi evident că nu-l voi face public, e o strategie internă a partidului. Dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”, a declarat Alina Gorghiu.

 

"Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României", a declarat atunci Alina Gorghiu. 

 

PNL de abia a reusit sa scoata 20% la Camera si la Senat si a cistigat doar trei judete la nivelul intregii tari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22