Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dupa demisia lui Gorghiu, Raluca Turcan e numele vehiculat pentru presedinte interimar
Iulia Mincu - - - -
2016-12-12
Actualitate Interna
1

Alina Gorghiu a anuntat in urma intalnirii cu primele 20 de filiale PNL care au avut rezultate peste media nationala la alegerile parlamentare ca presedintele interimar al formatiunii va fi decis in sedinta de marti.

 

Presa anuntase inainte cu cateva minute de declaratia lui Gorghiu ca Raluca Turcan, a carei filiala a obtinut un scor bun la Sibiu, va fi presedinte interimar. Gorghiu nu a confirmat informatia, dar a spus ca s-a "ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate".

 

 

Despre intalnirea de marti seara, Gorghiu a spus ca discutia a fost una informala si ca nu s-au luat decizii.

 

"Discutia fost una informala, cu liderii organizatiilor care au luat scoruri peste media pe tara. Nu-i o decizie, nu-i o discutie in urma careia sa se ia decizii oficiale. S-a ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate, aceia vor fi in opinia mea propuneri corecte pentru functiile interimare pe care si eu si Ilie Bolojan si alti colegi le-am eliberat. Maine veti vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN si sper ca ele sa fie bine primite. Discutia a fost una cat se poate de deschisa, una consensuala si maine vor afla, inaintea dumneavoastra, colegii mei", a declarat Alina Goghiu.

 

"Intotdeauna obiectivul pe care mi l-am propus a fost sa sustin oameni care au produs rezultate in PNL. Este momentul sa luam decizii sa mearga pe aceasta directie. Ca vom alege o varianta cu o conducere mai supla, ca vom avea un interimar dintr-o filiala sau alta sunt aspecte pe care BPN de maine le va stabili. Voi intra cu o propunere catre colegii mei", a declarat Alina Gorghiu.

 


Gorghiu si-a depus mandatul luni, in urma rezultatului alegerilor parlamentare, despre care a spus ca este "un soc eletoral".Alaturi de Gorghiu si Bolojan si-a mai depus demisia si Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte al PNL Bucuresti. Aceasta a scris pe Facebook, luni seara, ca face acest gest "solidar cu echipa".


"Mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică şi să adaug că, pentru mine, să îţi dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcţiile), deşi, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la Bucureşti) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Şi era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!" a scris viitorul deputat PNL.

 

Liderii de organizatii PNL care au obtinut rezultate peste media nationala a partidului la alegerile parlamentare au fost convocati la o sedinta luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formatiunii. Sedinta a durat circa doua ore si jumatate.

 

Astfel, au venit in Capitala pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si Diaspora.Potrivit unor surse liberale citate de News.ro, sefii organizatiilor cu scoruri mai mari au opinii divergente in ce priveste conducerea interimara a partidului. Astfel, unii vor ca Alina Gorghiu si Ilie Bolojan sa-si exercite atributiile pana la Congresul de la inceputul lui 2017, in timp ce altii vor numirea unei alte echipe de conducere, printre numele vehiculate in partid fiind si cel al Ralucai Turcan, liderul organizatiei PNL Sibiu, una dintre cele trei care au castigat alegerile in circumscriptiile lor.


 

TAGS : gorghiu demisie raluca turcan presedinte interimar alegeri PNL congres
Comentarii
lmihai 2016-12-13
Acest partid mai degraba s-ar autodizolva, este o rusine ce a ajuns!
Dupa conducerea infecta si autodistructiva a mediocrei Gorghiu, trece la alta autosufivienta mediocra sclerozata, isi uita pana si varsta, Turcan....dobitocii din PDL au ramas cu ideea fixa a lui Basescu ca neparat femeile trebuiesc promovate si mai ales sustinute, chit ca ele , toate gramada nu fac nici cat o ceapa degerata...iar toate acestea au dus la castigarea Romaniei de catre urmasii comunistilor si ai securistilor, ai condamnatilor si anchetatilor penali ( ce frumos suna!), ceasca poate sa fie mandru!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1820
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22