Tensiuni în USR. Soţul lui Clotilde Armand acuză; Nicuşor Dan răspunde «mâhnit şi uluit»

E.b. | 14.12.2016

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, acuză, într-o postare pe contul personal de Facebook, abuzurile şi greşelile comise ”din partea «echipei de comunicare/campanie» a USR, coordonate de Matei Păun”. Nicuşor Dan îi dă replica

Pe aceeași temă

 
 

Nicuşor Dan, preşedintele USR, i-a răspuns, pe Facebook, lui Sergiu Moroianu, susţinând că acesta face afirmaţii mincinoase, de care este ”mâhnit şi uluit”.


În opinia lui Moroianu, coordonarea lui Matei Păun a dus la un rezultat mai slab al USR în Bucureşti la alegerile parlamentare decât la cele locale.


”Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?”, scrie Moroianu pe Facebook.


Sergiu Moroianu afirmă că Matei Păun, despre care spune că ”este un personaj controversat”, a refuzat ”să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”, mai scrie Moroianu pe Facebook, conform News.ro.

 

El îl acuză şi pe Mihai Poliţeanu, ”un alt membru al echipei lui Păun, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei şofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent şeful ONG-ului «Iniţiativa România»”.


”În campania electorală, Păun a declanşat o campanie de denigrare şi sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le «interzice» să o invite pe Clotilde. Banii USR au fost cheltuiţi prosteşte pe sondaje de opinie false la supra-preţ şi pe «servicii de consultanţă» contractate fără licitaţie sau transparenţă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit”, mai susţine Sergiu Moroianu.

 

Replica lui Nicuşor Dan

 

”Matei Păun a activat voluntar, sacrificându-şi timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorală pentru alegerile locale, cât şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Naţional, pe care nu l-a depăşit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susţinerea mea şi a Biroului Naţional. Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook, conform News.ro.

 

Matei Păun nu a dorit să comenteze acuzaţiile lui Sergiu Moroianu, precizând însă că este o "minciună": "În momentul de faţă consider că poziţia decenta este să las USR-ul să răspundă. Consider cele spuse că fiind o minciună şi o calomnie".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22