Surse: Vasile Dancu, ultima varianta de premier a PSD. Discutii despre ministri

Vlad Toma | 21.12.2016

Vasile Dancu ar fi ultima varianta de premier pe care PSD ar fi discutat-o, conform unor surse politice citate de Hotnews.

Pe aceeași temă

 

In PSD s-ar discuta despre ministrii unui eventual cabinet Dancu si, daca se va cadea de acord in privinta acestora, numele lui Dancu ar putea fi anuntat in aceasta dimineata, mai scrie Hotnews.

 

Pana in prezent au aparut mai multe nume de premieri ai PSD. Ieri se discuta despre posibilitatea ca PSD sa-l numeasca in aceasta functie pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR. Se pare insa ca aceasta ar fi refuzat functia propusa.

 

In mass-media au mai aparut trei posibile nume pentru functia de premier: Sorin Grindeanu, Mihai Fifor si Marius Nica.

 

Presedintele Klaus Iohannis incepe astazi consultarile cu partidele pe tema noului Guvern. La ora 11 la Cotroceni vor ajunge PSD si ALDE, aceasta fiin momentul in care PSD va fi nevoit sa anunte public numele premierului pe care il propune.

 

In urma protocolului semnat, PSD si ALDE i-au cerut presedintelui sa mearga impreuna la negocierile de la Cotroceni, nu separat, in doua zile diferite, asa cum stabilise Administratia Prezidentiala.

 

Liviu Dragnea a precizat ca, in ciuda semnarii protocolului, persoane propusa pentru functia de premier va veni din partea PSD datorita scorului obtinut de acest partid.

 

Presedintele PSD a precizat de asemenea ca vor exista discutii cu UDMR pentru un eventual protocol de sustinere parlamentara.

 

Conform protocolului semnat, cele doua partide vor pune bazele unui program unic de guvernare, prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale.

 

In document se prevede ca aceasta coalitie "va propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va sustine, prin vot in Parlamentul Romaniei, un guvern de coalitie condus de acesta, a carui echipa guvernamentala va fi formata din ministri desemnati proportional de catre PSD si ALDE”.

 

În protocol, cele două formațiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agențiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituțiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute proporțional, în baza criteriilor competenței, integrității și determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești din programul comun de guvernare.   

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22