Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Final pozitiv in criza ostaticilor din avionul deturnat in Malta: atacatorii s-au predat
Dora Vulcan - - - -
2016-12-23
International
0

UPDATE: Dupa cinci ore de negocieri, cei doi atacatori s-au predat. Inainte de asta, pasagerii au fost eliberati. Un avion de pe o cursa interna din Libia cu 118 oameni la bord a fost deturnat si a aterizat in Malta, potrivit presei malteze. Cei doi atacatori care au preluat controlul aeronavei ameninta ca il arunca in aer. Avionul apartine companiei de stat Africa Airways, se indrepta de la Sebha la Tripoli. In total, in aeronava erau 111 pasageri si sapte membri ai echipajului. Avionul a traversat Marea Mediterana si a aterizat in Malta. Piratii aerului au decis sa elibereze pasagerii pe rand, insa vor tine echipajul ostatic in continuare. Ei revendica eliberarea din inchisoare a fiului lui Moammar Gaddafi.

 

 

 

UPDATE: 109 pasageri au fost eliberati cu totul, transite Reuters. Un parlamentar libian, care a discutat cu pasagerii eliberati, a precizat ca cei doi pirati ai aerului au in jur de 20 de ani si sunt membri ai grupului etnic Tebu, originar din sudul Libiei, de unde a decolat aeronava. Acestia sunt inarmati cu grenade si au solicitat crearea unei formatiuni politice pro-Gaddafi.

 

UPDATE -  Inca un grup de 44 de pasageri a fost eliberat. In total, 109 dintre cei care se aflau la bordul aeronavei au scapat. In plus, negocierile cu cei doi pirati ai aerului dau roade din ce in ce mai mult, caci acestia au fost de acord sa le dea drumul si membrilor echipajului, transmite Times of Malta.

 

UDPATE: Piratii aerului au decis sa elibereze pasagerii pe rand, insa vor tine echipajul ostatic in continuare. Ei revendica eliberarea din inchisoare a fiului lui Moammar Gaddafi.

 

UPDATE: o parte dintre pasageri au fost eliberati in urma discutiilor cu negociatorii trimisi la fata locului.

 

 

Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe Twitter ca a fost informat despre situatie si ca serviciile de urgenta si de securitate sunt pregatite sa intervina, transmite AFP.

 

.

 

TAGS : atentat airbus deturnare irak malta
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1498
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22