Igor Dodon continuă "reformele": A scos steagul UE de pe clădirea presedinției

Vlad Toma | 26.12.2016

Steagul Uniunii Europene a fost dat jos astazi de pe cladirea presedintiei Republicii Moldova, scrie presa de peste Prut, ironizand "reformele" decise de noul presedinte al tarii, Igor Dodon.

Pe aceeași temă

 

Deputatii Partidului Liberal din Republica Moldova au arborat din nou astazi drapelul Uniunii Europene la sediul presedintiei, anunta Unimedia.info

 

Ion Ceban, purtatorul de cuvant al presedintelui Dodon, a reactionat la acest gest al liberalilor si a transmis ca de azi inainte, pe cladirea presedintiei, va fi arborat doar steagul Republicii Moldova.

 

Dodon a schimbat ieri, pe site-ul presedintiei, limba Republicii Moldova in moldoveneasca (prescurtata MD), nu romana (RO) cum era pana acum, site-ul ramanand astfel cu o versiune in limba moldoveneasca (MD), una in engleza (EN) si bineinteles una in rusa (RU). 

 

Actualul presedinte al Republicii Moldova pare sa fie un sustinator fervent al minciunilor politice ale vechilor comunisti rusi, cei care au inventat poporul "moldovean" si "limba moldoveneasca", o limba care chiar si in perioada de glorie a ocupatiei si a minciunii ruse nu a fost altceva decat limba romana scrisa in alfabet chirilic. Dodon repune in circulatie vechile minciuni "nationaliste" produse in laboratoarele Kremlinului care intentioneaza sa-i indepărteze pe românii din Republica Moldova de Romania și sa-i apropie de Rusia.

 

Limba moldoveneasca si drapelul UE par sa se numere printre prioritatile lui Dodon, care abia a fost investit in functia de presedinte, in 23 decembrie. Dodon a declarat, in primele zile dupa alegerea sa in functia de presedinte, intr-un interviu pentru ziarul rus Izvestia, ca va lupta pentru denuntarea Acordului de Asociere semnat intre tara sa si UE, organizand un referendum in care cetatenii sa se pronunte daca vor sau nu acest acord. El a mai afirmat ca semnarea acestui acord a fost o mare greseala.

 

Actualul presedinte a declarat in mod repetat ca R. Moldova trebuie sa se integreze in Uniunea Euroasiatică si sa aiba bune relatii cu Rusia, el considerand ca fara acest pas economia tarii nu poate functiona.

 

Igor Dodon, candidatul PSRM, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova cu 52,29% din voturi, in timp ce Maia Sandu, contracandidata sa, a obtinut 47,71%.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22