Sebastian Ghita, nou atac la sefa DNA: Am avut sute de intalniri, in sediile SRI

Vlad Toma | 28.12.2016

Romania Tv a difuzat recent o inregistrare cu Sebastian Ghita, disparut acum cateva zile, pe care acesta ar fi lasat-o la sediul postului de televiziune acum o saptamana.

Pe aceeași temă

 

In inregistrarea difuzata, Ghita pretinde ca are mai multe dovezi ale legaturilor sale cu sefa DNA, mentionand ca la aceste intalniri ar fi participat si generalul SRI Florian Coldea si un sef al CIA din Romania.

 

Ghita afirma ca "DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare", spune Sebastian Ghiţă, conform Romania Tv.

 

Ghita afirma de asemenea ca ar fi avut sute de intalnire cu Kovesi, in sediile SRI si o intreaba pe sefa DNA daca isi aminteste de o petrecere dintr-o vila din Sinaia la care ar fi participat si Vasile Dancu. El a prezentat de asemenea mai multe mailuri tiparite care i-ar fi fost trimise de sefa DNA de pe adresa cucuveauamov@gmail.com

 

***

 

ICCJ a respins ieri cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita. Acesta a ramas sub control judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara. DNA Ploiesti emisese un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul legat de vizita lui Tony Blair in Romania, dupa ce fostul deputat nu s-a prezentat la controlul judiciar.

 

Ministerul de Interne a cerut o ancheta la Directia de Operatiuni Speciale pentru a investiga modul in care politisti l-au pierdut din vedere pe fostul deputat pe DN1, dupa ce acesta ar fi participat la un eveniment organizat de SRI.

 

Conform informatiilor aparute in presa, Sebastian Ghita ar fi reusit sa fuga din Romania. El a ramas fara imunitate parlamentara acum cateva zile, in urma alegerilor, partidul din partea caruia a candidat netrecand pragul de 5%.

 

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă este in prezent trimis in judecata in doua dosare si urmarit penal in alte doua. El a fost trimis în judecată, intr-un prim dosar, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, alaturi de  Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, foşti şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi Constantin Ispas, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova. În acest dosar, Sebastian Ghiţă era sub control judiciar si avea interdictie de a parasi tara.

 

Sebastian Ghiţă a fost de asemenea trimis in judecata, in al doilea dosar, fiind acuzat de dare de mită si instigare la abuz în serviciu, alaturi de Iulian Bădescu, fost primar al Ploieştiului, pentru ca ar fi mijlocit finantarea ilegala a asociaţiei Basket Club Asesoft.

 

In plus, Ghita este urmarit penal in dosarul legat de vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, dosar in care e implicat si Victor Ponta, şi într-un alt dosar legat de fraude cu fonduri europene, in care e implicat cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, la fel ca si fostul şef al CJ Prahova MIrcea Cosma şi fiul acestuia Vlad Cosma.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22