"Aflarăm că sunteţi singurul care ştie programul de guvernare. Vă rog eu, învăţaţi-i şi pe ei"

Dora Vulcan | 04.01.2017

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut miercuri seara liderului PSD Liviu Dragnea, tutorele guvernului Grindeanu, dupa depunerea juramantului in-corpore la Cotroceni, folosind perfectul simplu caracteristic Teleormanului (fieful lui Dragnea), sa-i invete si pe noii membri ai cabinetului programul de guvernare. Recomandarea sefului statului vine dupa ce Dragnea a sustinut intruna ca este singurul cunoscator ”din scoarta in scoarta” al programului de guvernare, fapt probat din plin de prestatia lamentabila a ministrilor cabinetului Grindeanu la audierea in comisiile parlamentare in care au obtinut avizul ca sa devina ministri, in ciuda balbelor si a incapacitatii de a raspunde celor mai simple intrebari, atunci cand majoritatea a permis formularea lor de catre opozitie.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dupa ce li s-a adresat noilor ministri carora le-a impartasit ca si-ar dori ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3% la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte promisiuni electorale, Iohannis i-a atentionat ca, totusi, vori fi obligati sa si "livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

 

 

 

"Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Campania electorală nu e doar un circ mediatic, sau poate că este (...) De asta aţi fost votaţi şi asta trebui să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face astfel încât să vă încadraţi în deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitele, TVA şi multe alte lucruri", a spus Iohannis. 

 

 

 

La finalul discursului, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, ironic si acid, liderului PSD Liviu Dragnea, folosind perfectul simplu oltenesc, sa ii invete si pe noii membri ai Executivului programul de guvernare, daca tot este singurul care-l cunoaste "din scoarta in scoarta", asa cum emfatic a sustinut in ultima vreme Liviu Dragnea pentru a marca ostentativ implicarea sa in conceperea si coordonarea acestui program:

 

 

 

"Dle Dragnea, aflaram de la televizor ca sunteti singurul care cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei".

 

 

filmul, AICI

 

 

La finalul ceremoniei, Iohannis a dat mana cu presedintii celor doua camere - Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea si cu presedintele Curtii Constitutionale - Valer Dorneanu dupa care i-a invitat pe membrii guvernului la protocolara fotografie de grup. Ceremonia s-a incheiat rapid, fara ca presedintele sa-i invite pe ministri sa ciocneasca o cupa de sampanie dand astfel satisfactie lui Dragnea care recent a spus foarte plin de sine ca guvernul pe care-l moşeşte nu are timp de ceremonii cu şampanie, fiind mult prea preocupat sa se apuce de treaba.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22