Dâncu își dă arama pe față: am fost oaia neagră pentru tinerii de dreapta din guvernul Cioloş

Dora Vulcan | 05.01.2017

Vasile Dâncu se victimizeaza acum daca tot s-a schimbat guvernul, la cateva ore de la schimbarea de guvern, cand nici nu a apucat sa i se raceasca fotoliul pe care l-a ocupat ca vicepremier al guvernului Ciolos. Invitat miercuri seara la Realitatea TV, Dancu a pretins ca a fost ”oaia neagră” a guvernului Cioloş pentru miniştrii care doreau să facă o politică de dreapta.

Pe aceeași temă

El nu a explicat de ce nu a parasit aceasta postura atat de disconfortabila pentru el, preferand sa pozeze in victima si eroina in acelasi timp: el a stat in guvern pentru ca a incercat, de fapt, să menţină un echilibru în interiorul acestuia. Mai mult, el spune ca de trei ori a încercat, fără succes, să o faca acceptata pe Shhaideh ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale dar s-a lovit de refuzul ferm al premierului Ciolos. Desigur, toate acestea informatii erau facute publice exact in timp ce la Palatul Victoria tocmai se instala guvernul Grindeanu si rocada cu guvernul Ciolos avea toate elementele posibile de siguranta. Intre timp, Dragnea anunta ce sinecura ii pregateste lui Dancu.

 

 

 

Eu am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii veniţi să facă politică de dreapta în acest guvern. Unii care au venit şi au şi plecat foarte repede - sunt parlamentari - erau foarte hotărâţi să facă politică de dreapta. Până la urmă, prin faptul că Guvernul a fost asumat de PNL, iar premierul a acceptat o apropiere foarte mare faţă de PNL, a părut că Guvernul este unul de dreapta. Mai ales că PSD, foarte inspirat, şi-a ales drept cal de bătaie acest guvern ca fiind guvernul lui Klaus Iohannis”, a spus Vasile Dâncu, citat de News.ro. El a adaugat cinic, la spartul targului, ca atacurile PSD au vulnerabilizat Guvernul Ciolos în condiţiile în care PNL nici nu s-a straduit prea mult sa-l apere. 

 

 

 

Dâncu pretinde despre el ca a fost elementul de echilibru al cabinetului Cioloş:

 

 

Când Guvernul a început să facă polemică cu PSD, eu fiind un intelectual de stânga, am încercat să menţin un echilibru ca să nu fie dezavantajaţi oamenii din administraţie. În orice caz, nu a fost foarte uşor, dar cred că am reuşit. Nu am intrat în polemici nici când am fost atacat pentru fantezii. Mi-am făcut datoria şi am încercat să fiu o punte de legătură între lumea politică şi aceşti tineri din societatea civilă”.

 

 

 

Mai mult, pentru ca tot e la moda admiratia fata de Shhaideh si e mana dreapta a lui Dragnea, el spune ca ar fi propus-o pentru postul de secretar de stat la Dezvoltare de trei ori dar Ciolos nu a vrut sa priceapa ce serviciu ii face:

 

 

 

Îmi pare rău că nu a înţeles. De trei ori l-am rugat să accepte ca Sevil Shhaideh, care fusese ministru, să fie secretar de stat. Oricum lucra de dimineaţă până seara în minister. Este un specialist extraordinar, îmi pare rău pentru acest linşaj public la care a fost supusă. Nu merita”.

 

 

 

Acest rol de mironosita pocaita era jucat de Dancu la emisiunea lui Octavian Hoandra in timp ce pe stiripersurse aparea informatia ca Dragnea i-a gasit lui Dancu un os de ros in noul guvern: coordonator al proiectului Romania Centenara, prin care se va marca implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22