Mama Cătălinei Ştefănescu, fosta secretară a lui Dragnea, revine la conducerea ANOFM

Dora Vulcan | 06.01.2017

Marcel Miclău a fost demis de la conducerea ANOFM de premierul Grindeanu, care a numit-o pe vâlceanca Cristiana Barbu. Ea a mai condus instituţia între 2012-2016, în guvernul Ponta, până în august, când i-a expirat mandatul. Barbu a fost numita pentru încă un mandat la conducerea instituţiei deşi un document emis de fostul ministru al Muncii îi interzice deţinerea a mai mult de un mandat. Cristiana Barbu, absolventa la 39 de ani a unei facultati din Ramnicu Valcea, este mama Cătălinei Ştefănescu, fostă secretară a lui Dragnea, care a făcut deliciul presei mondene cu ascensiunea sa "politică" în preajma liderului PSD Liviu Dragnea până a ajuns deputat, în fosta legislatură.

Pe aceeași temă

 

 

Presedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) este numit de premier, prin ordin, pentru un mandat de patru ani, insa poate fi revocat. In mai 2016, mandatul Cristianei Barbu a expirat, iar la conducerea instituţiei a fost numit Marcel Dumitru Miclău al cărui mandat de patru ani nu a mai apucat să expire că a fost deja demis, încă de joi seara, de Grindeanu.

 

 

Înainte de a fi la conducerea ANOFM în guvernul Ponta, Barbu a condus Agentia Judeteana de Somaj Valcea.

 

 

Cristiana Barbu a fost adusă în guvernul Ponta de Liviu Dragnea, la vremea aceea vicepremier. Ea a absolvit un liceu industrial din Râmnicu Vâlcea şi este licenţiată a Facultății Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea, informează ziarul de valcea

 

 

 

 Procedura de numire a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a fost schimbată, pe 19 mai 2016, printr-un document semnat de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, fiind eliminate numirile politice, iar candidaţilor li se solicită performanţe şi experienţă profesională. Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) preciza atunci că în cadrul procesului de selecţie a preşedintelui ANOFM se va ţine cont de nivelul studiilor, vechimea în specialitatea studiilor, experienţa managerială şi profesională în domeniu. O altă condiţie era ca preşedintele ANOFM să nu fi deţinut mai mult de un mandat în această funcţie, informeaza Romania libera.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22