Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: Daca Basescu are inregistrari, sa le prezinte procurorilor
E.B. - - - -
2017-01-12
Actualitate Interna
0

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, pentru prima data, despre scandalul legat de inregistrarile fugarul Sebastian Ghita, din in ultima perioada, la RTV, post pe care il controleaza.

 
 
 

 Dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu, Iohannis a fost intrebat daca nu se impune o discutie cu Laura Codruta Kovesi, in contextul in care fostul presedinte Traian Basescu a sustinut, intr-un material prezentat de Ghita, ca are inregistrari in care vorbeste despre dosare aranjate cu sefa DNA, generalul SRI Florian Coldea si judecatorul Camelia Bogdan, conform ziare.com.


"A vazut cineva aceste inregistrari?", a intrebat Klaus Iohannis. "Daca (Basescu) are aceste inregistrari, sa le puna la dispozitia procurorilor", a continuat preşedintele.


Amintim ca Parchetul General a deschis, miercurea trecuta, un dosar penal, dupa difuzarea unei inregistrari dintr-o serie mai lunga prezentate de Ghita, in care Traian Basescu vorbeste despre informatii pe care le primea din dosare aflate in curs de solutionare, inclusiv de la procurorul sef al DNA.


In legatura cu aceste acuzatii, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu vrea sa intre "in dialog cu un inculpat fugar" si ca a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 


 

TAGS : Iohannis Basescu Ghita inregistrari procurori DNA
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
955
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22