Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDansind cu Ghita
2017-01-17
1
Episodul 8 din serialul ”Ghita- mogulul sereist defectat” aduce noi surprize publicului frematind in fotolii de grija nedreptatilor comise asupra penalilor onesti de binomul malefic Kovesi-Coldea.

 

 

E mai putin important ca dezvalurile par realizate tot prin metoda Print, campania lui Ghita bate din pinteni asa cum o cer imprejurarile. Altceva atrage atentia in faimosul episod : regia si montajul sunt realizate dupa disparitie. Din Ghita, birou, microfon si camasa alba a ramas doar vocea. Dar ce voce! Usor ragusita cum sade bine unui mafiot, presarata ici-colo cu oftaturi adinci din strafundul constiintei si conturilor, o voce care frazeaza cu schepsis. In sfirsit, vocea lui  Ghita, de asta  macar nu se poate indoi nimeni, rosteste singura dezvaluire a serii de luni: ”Coldea s-a dus la comisia SRI si se duce si acum cu acele documente. Vestea proasta insa este ca n-am putut sa-i fac rost de documente lui Coldea de acum doi ani, sau de acum patru ani s.a.m.d. Si atunci, din pacate, este foarte usor de dovedit, prin verificarea in contabilitate a acelor firme, ca documentele pe care le prezinta si le-a prezentat Coldea sunt false, pentru ca numerele acelea de facturi nu au fost niciodata inregistrate”.

Problema cuvintului-cheie ”acum” nu e ca ne-am putea imagina ca Ghita, oriunde s-ar afla el, nu are acces la Internet ca sa afle de ancheta si suspendarea fostului sau sef si amic de vacante. Problema e de la cine stie Ghita ce documente prezinta acum Coldea? Are ”cirtite” pe acolo, prin Comisie care-i dau raportul? Cum tine legatura cu ele?  Direct sau prin angajatii de la RTV? Mister total. Dar pe cine intereseaza astfel de detalii, ca autoritatile sunt parca sub hipnoza. Atit de adinca, incit te intrebi degetele cui ar trebui sa pocneasca pentru a se trezi.

 

Pina atunci publicului nu-i ramine decit sa astepte episoadele urmatoare in care Ghita promite foto (speram nu tot scoase la Xerox) cu Codruta dansind la vila din Sinaia. Important insa pentru gloria eterna a lui Ghita ar fi sa danseze chiar cu el. Altfel, sa avem pardon. De unde pina unde sefa anticoruptie nu poate dansa cu cine vrea inima ei? Inculpat sa nu fie. Drept e ca lista-i cam lunga si riscul pe masura. In rest, до свидания товарищи !

 

 

TAGS : Ghita Coldea kovesi SRI
Comentarii
Vicentio B. 2017-01-21
Stimata Doamna Pora,
NU comentez articolul scris, bine-venit din punctul meu de vedere, presarat cu anumite LIPSURI !. Va intreb insa: in ce situatii folosoti ghilimelele cu referire la termenul BINOM, si in care NU, asa cum procedati. Personal NU stiu CINE, CAND a folosit pentru prima data acest termen (BINOM), insa vad ca acesta forma, functioneaza NESTINGHERIT in "Tara Improvizatiilor" numita Romania. Ar TREBUI, in ceea ce va priveste, adica din auto-respect, sa va reamintiti NEAPARAT de EUCLID ! . Poate ajungeti la anumite concluzii, care evident, NU va pot fi daunatoare, din CONTRA !.

Daca, persistati, conform INDARATNICIEI "Made in Romania", NU m-ar surprinde ! POATE, totusi, realizati in 2017, AN in care eu personal, va doresc o reala EFICIENTA, faptul de substanta nu numai jurnalistic, si anume ca merita sa va dovediti capacitatea de adaptare la singura relatie logica in relatia CAUZA - EFECT, pe care dvs. personal, o ignorati cu o anumita ritmicitate. Asa se explica, printre altele, si faptul ca reveniti la notiuni precum "argumente care dau din coada". Mai mult ati extins, sa zicem aforismul, "datul din coada" si cu privire la alte aspecte, ceea ce denota un anumit "culoar", care NU prea ar avea legatura cu EFICENTA, pe care, repet, eu personal v-o doresc cu reala buna - credinta. .

P.S. In mod firesc, AR TREBUI sa vedeti CAND si DE CE, anumite articole, scrise de dvs., sunt LIPSITE de comentarii, precum si cel de fata !
Total 1 comments.
Recomandari
4043
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22