Băsescu: Scoateţi-vă din minte că vreodată m-am ocupat de dosare

E.b. | 17.01.2017

Traian Băsescu a declarat, marţi, după ce a fost audiat circa trei ore la Parchetul instanţei supreme, în dosarul în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, după înregistrările video ale lui Sebastian Ghiţă, că nu a influenţat niciodată actul de justiţie şi nu s-a "ocupat" de vreun dosar.

Pe aceeași temă

 

 

"A fost o declaraţie de martor completă, dar nu vă pot spune conţinutul ei, pentru că nu am voie, după Codul Penal. Nu am influenţat niciodată actul de justiţie. Scoateţi-vă din minte, din gândire, abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar", a spus Traian Băsescu la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), după circa trei ore de audieri, conform News.ro.

 

Întrebat ce a vrut să arate Sebastian Ghiţă cu înregistrarea de la dosar, Băsescu a arătat că nu ştie.

 

"Depinde cum aţi citit-o şi dumneavoastră", a spus fostul preşedinte al României.

 

Întrebat cum comentează condamnarea nepotului său Dragoş Băsescu, la doi ani şi jumătate de închisoare şi despre demisia generalului Coldea, Băsescu a declarat: "Nu le comentez în niciun fel".

 

Fostul preşedinte nu a mai spus altceva despre declaraţiile pe care le-a făcut în faţa anchetatorilor, arătând că nu mai are nimic de adăugat şi cerându-le jurnaliştilor să îl lase să ajungă la maşină.

 

"Vă rog să mă lăsaţi să ajung la maşină, este nepermis...", a mai spus Băsescu.

 

Fostul preşedinte al României a venit marţi la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, după înregistrările video ale lui Sebastian Ghiţă, în una dintre acestea fostul deputat prezentând o înregistrare audio în care fostul preşedinte vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit din dosare penale.

 

Întrebat, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), cine crede că l-a înregistrat când vorbea despre dosare, Traian Băsescu a răspuns: "Eu am crezut că Ghiţă”.

 

Traian Băsescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă înainte ca acesta să dispară, în decembrie 2016.

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost citat de procurori să se prezinte marţi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul deschis în 4 ianuarie, în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptele cercetate fiind legate de înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă, prin intermediul postului de televiziune pe care îl controlează.

 

După deschiderea dosarului, procurorii au decis ridicarea tuturor înregistrările lui Sebastian Ghiţă prezentate la România TV şi audierea persoanelor la care se face referire în aceste materialr video, dar şi a altor persoane care ar putea să ajute la stabilirea împrejurărilor de fapt şi de drept în acest caz.

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susţine că înregistrările de la postul de televiziune al fostul deputat Sebastian Ghiţă sunt prezentate într-o manieră “destul de tendenţioasă”, într-o anumită formă, sugerând procurorilor ceea ce ar trebui să facă.

 

Procurorii PICCJ s-au autosesizat în acest caz în 4 ianuarie, după ce o zi înainte, la România TV a fost  prezentată o înregistrare audio în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană.

 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care de la dispariţia sa în urmă cu aproape o lună a avut mai multe apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, a prezentat, în seara zilei de 3 ianuarie, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea, ulterior suspendat din funcţie.

 

Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22