Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Igor Dodon, vizita la Moscova: Jumatate din teritoriul actual al Romaniei este moldovenesc
Vlad Toma - - - -
2017-01-19
Actualitate Interna
1

Igor Dodon, noul presedinte al Republicii Moldova, a efectuat zilele trecute o prima vizita oficiala la Moscova, asa cum a anuntat inca din campania electorala.

 

In timpul vizitei, Vladimir Putin, presedintele rus, i-a daruit liderului de la Chisinau o harta a Moldovei de la 1812, care se intindea pana la Carpati, inainte ca Imperiul Rus sa anexeze partea de dincolo de Prut, scrie presa de la Chisinau.

 

Dodon i-a daruit lui Putin o statuie a imparatului rus Petru cel Mare alaturi de Dimitrie Cantemir.

 

Dodon a declarat ca jumatate din teritoriul actual al Romaniei este moldovenesc si si-a exprimat regretul ca Imperiul Rus nu a anexat in 1812 intreaga Moldova, oprindu-se la Prut.

 

'Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită', a spus Dodon, citat de Radio Chisinau.

 

Dodon a precizat insa ca va efectua si o vizita in Romania sau Ucraina, dupa vizita de la Moscova si cea de la Bruxelles, intentionand sa continue programele umanitare pe care Moldova le are cu Romania.

 

TAGS : igor dodon republica moldova rusia romania imperiul rus harta vladimir putin
Comentarii
Roman 2017-01-19
Programe umanitare pentru Moldova exista de atat de mult timp dar moldovenii tot cu rusii voteaza! Sunt zeci de moldoveni care fac studii in Romania. Ar trebui sa nu le mai dam nimic si sa ii ceara lui Dodonski sa le scoleasca copiii! Iar pe provocatorul asta ar trebui sa il ignore toata lumea!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1234
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22