Raluca Turcan: PNL ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura

Vlad Toma | 19.01.2017

Raluca Turcan, presedinta PNL, a anuntat ca partidul sau ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura, in urma ordonantele PSD legate de gratiere si de modificarea codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

Turcan considera ca "ne aflăm într-un puternic asalt al majorității parlamentare împotriva ideii de Lege."

 

Ea afirma ca ordonantele PSD afecteaza viitorul european al Romaniei: "Ordonanțele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul romanilor de a avea o țară europeană unde nu există două categorii de cetățeni, unde nu este tolerată hoția politică. E o spulberare a așteptărilor și speranțelor a milioane de români."

 

Turcan mai arata ca egalitatea in fata legii este esentiala intr-o tara europeana: "O țară ca afară nu înseamnă doar prosperitate ci și egalitate în fața legii," si acuza PSD ca "îi îndepărtează pe romani de propria lor țară!" deoarece nimeni nu va mai dori sa să se întoarcă în țară când politicienii se scapă intre ei de justiție.

 

USR a anuntat de asemenea astazi ca va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei Florin Iordache. USR arata de asemeena ca va înainta un memoriu Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care va arăta de ce proiectele celor două ordonanţe de urgenţă urmăresc interesele unor persoane care deţin sau au deţinut funcţii publice şi nu pe cele ale societăţii, care are nevoie de limitarea fenomenului corupţiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22