Incendiu la clubul Bamboo. Cladirea s-a prabusit; 44 de persoane spitalizate, 5 internate

Iulia Mincu | 21.01.2017

Un incendiu puternic s-a iscat în clubul de lux Bamboo din București, în jurul orei 3.00. Conform Digi 24 TV, sunt cel putin 27 de răniți și autoritățile au activat planul roșu de intervenție

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Cele mai recente date furnizate de autorităţi arată că 44 de persoane au ajuns la spitalele din Capitală în urma incendiului care a mistuit, vineri noapte, clubul Bamboo din Capitală. În prezent, mai sunt internate cinci victime - patru la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi una la Spitalul de Urgenţă Pantelimon

Dintre cei care au ajuns la spital, 17 sunt cetăţeni străini - 15 israelieni, un bulgar şi un italian. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că, pe măsură ce s-au stins focarele, anchetatorii au început cercetările la faţa locului şi până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată, urmând să fie stabilită cauza exactă a incendiului, conform News.ro.

 

 

Nu se știe exact câte persoane au fost în club la momentul izbucnirii foculu, existind posibilitatea, potrivit ISU,  sa mai fie si alte persoane in interior. O singura persoană e în stare foarte gravă. Cladirea clubului s-a prabusit. 

 

 

UPDATE  6.56: Seful ISU a declarat la Digi 24 ca incendiul nu a fost inca lichidat, insa focul este sub control. Arafat a precizat ca nu poate spune daca mai exista victime la locul tragediei.

Un martor a declarat la Digi 24 ca in interiorul clubului se fuma.

"S-a fumat pe rupte toata noaptea. Chelnerii mai veneau sa le spuna sa stinga tigarile, dar ei (clienti - n.red.) ziceau ca e ok si continuau sa fumeze palmand tigara", le-a declarat tanara ziaristilor aflati la fata locului.
 

 

 

 

UPDATE: Starea celor cinci răniți din Bamboo duși la Spitalul Universitar din București este bună, a declarat sâmbătă dimineață purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Leonard Grecescu. "Nu prezintă arsuri. Au inhalat fum", a declarat medicul.

 

Pe de altă parte, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București a precizat că suprafața care a ars este de aproximativ 3000 de metri pătrați. "În momentul în care am ajuns, era în curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident că mai erau câteva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioară atât cât s-a putut pentru că era deja o stare de ardere generalizată în unele porțiuni de clădire", a precizat acesta.

 

UPDATE: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineața pentru Agerpres că până la acest moment nu are informații despre eventuale decese. Numărul răniților a ajuns la 30 de persoane, printre aceștia se află și cetățeni străini. Toți cei cu probleme au fie probleme ca urmare a expunerii la fum, fie fracturi, pentru că au sărit de la etaj, ca să scape de foc „Situația este sub control. Clădirea este prăbușită, dar incendiul este controlat. Colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a declarat acesta. 

 

Un reprezentant al pompierilor a declarat că se acționează din exteriorul clădirii, deoarece o parte din elementele de construcție rămase în picioare prezintă pericol pentru salvatori. Raed Arafat a explicat că abia după stingerea incendiului, se va verifica dacă există persoane care să fi rămas prinse în incendiu.

 

UPDATE: 27 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 6:30 mai erau internate doar nouă. Dintre acestea, una este în stare gravă,suferind arsuri pe căile respiratorii, potrivit Digi 24.

 

Există posibilitatea să existe în club persoane care să nu se fi putut autoevacua, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București. Clădirea e distrusă în cea mai mare parte.

 

Mai multe persoane au suferit de hipotermie pentru că au sărit, de frică, în lacul pe malul căruia se află clubul de lux. "De menționat, față de intervenția anterioară, faptul că avem și un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona către lac, pentru identificarea unor persoane. În spatele clubului nu au fost identificate persoane de către scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a și fost luat din zona respectivă, deci nu mai este nimeni în spatele clubului", a precizat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București. 

 


Aceasta nu este prima dată când clubul Bamboo din București a ars din temelii. În 2005, spațiul de lux deținut atunci, printre alții, de designerul Cătălin Botezatu a fost distrus complet de un incendiu izbucnit pe terasa din lemn. În mai puțin de o oră, clubul a fost cuprins în întregime de flăcări.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22