În timpul vizitei la CIA, Trump a critica presa. Nu i-au plăcut relatările de la învestire

E.b. | 22.01.2017

Preşedintele american Donald Trump a încercat sâmbătă să repare relaţia tumultuoasă cu agenţiile americane de spionaj, făcând o vizită la sediul CIA, pentru a asigura agenţii şi conducerea că îi susţine.

Pe aceeași temă

 
 

Noul lider de la Casa Albă a profitat de ocazie pentru critica presa pentru modul în care a acoperit ziua învestiturii, relatează Associated Press, preluată de News.ro.

 

Într-un discurs improvizat, el a exagerat amploarea mulţimii care s-a strâns pe National Mall pentru a-l vedea depunând jurământul. Potrivit lui Trump, mulţimea “a ajuns până la Monumentul Washington”, deşi fotografiile şi filmările au arătat contrariul.

 

Preşedintele a lansat criticile dure în timp ce se afla în faţa unui monument în onoarea ofiţerilor CIA ucişi în timp ce serveau Statele Unite.

 

Decizia lui Trump de a vizita sediul CIA în prima sa zi plină ca preşedinte a fost menită să fie un gest public de apreciere a comunităţii de informaţii, pe care a criticat-o în repetate rânduri pe parcursul perioadei de tranziţie.

 

În discursul rostit în faţa a circa 400 de oficiali CIA, el a negat că ar fi avut o dispută cu serviciile de informaţii, ci a fost “exact contrariul”. El a criticat din nou presa pentru că a lăsat această impresie.

 

Nimeni nu susţine mai mult comunitatea de informaţii şi CIA decât Donald Trump”, a spus el. “Nimeni”, a adăugat preşedintele.

 

El a le-a spus angajaţilor că sunt persoane speciale şi extraordinare. “Vă susţin atât de mult”, a dat asigurări Trump.

 

Vizita la cartierul general al Agenţiei Centrale de Informaţii din Langley, Virginia, are un caracter simbolic, după ce Trump a pus sub semnul întrebării concluzia CIA că Rusia a fost implicată în atacurile informatice care au interferat cu alegerile americane.

 

Trump a acceptat în cele din urmă concluzia privind implicarea Rusiei, însă la începutul acestei luni a pus sub semnul întrebării profesionalismul CIA, când i-a acuzat pe unii agenţi de scurgeri de informaţii către presă, în legătură cu acuzaţii nedovedite că Moscova ar avea materiale compromiţătoare despre el.

 

El a comparat metodele agenţiilor americane de informaţii cu tactici ale Germaniei naziste.

 

În replică, directorul CIA John Brennan i-a atras atenţia lui Trump că “trebuie să aibă grijă pentru că nu apreciază şi nu înţelege în totalitate ce implicaţii vor exista”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22