Nicusor Dan: USR sustine initiativa lui Iohannis. Corupții sa nu scape de Justiție

Vlad Toma | 23.01.2017

Nicusor Dan, liderul USR, a anuntat ca partidul sau va sustine initiativa presedintelui Iohannis de a organiza un referendum pe tema amnistiei si gratierii.

Pe aceeași temă

 

"USR susține inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei și grațierii. Am spus încă din campania electorală că suntem împotriva oricărui demers prin care politicienii corupți și clienții lor să poată scăpa de Justiție," anunta liderul USR.

 

Nicusor Dan considera ca ordonantele PSD/ALDE vor sa-i scape de justitiei pe greii partidului si pe apropiatii acestora: "Ordonanțele pregătite de guvernul PSD-ALDE urmăresc exact acest lucru, să-i scape de Justiție pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlățean și mulți alții. USR este împotriva amnistiei și grațierii. Ne vedem în campanie. De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă."

 

Liderul USR considera ca "atunci puterea tocmai aleasă își încalcă flagrant programul cu care a câștigat alegerile, referendumul este singura cale democratică prin care cetățenii pot să o cenzureze."

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat astazi ca a luat hotararea de a initia un referendum pe tema amnistiei si gratierii.

 

”Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Fiindcă, atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD. Și atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă," a afirmat presedintele, in discursul tinut astazi la Cotroceni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22